четвер, 19 липня 2012 08:37

У правоохоронній та судовій системі слово президента важливіше за закон - депутат

У правоохоронній та судовій системі слово президента важливіше за закон - депутат
Віктор Швець: Україна незаконно ігнорує рішення Євросуду. Фото: www.golos.com.ua

Народний депутат Віктор Швець переконаний: суди виконають лише вказівки згори, ігноруючи закони та основоположні права людини.

"На жаль, діяльність правоохоронних органів, прокуратори і судів у нашій державі спрямовується на захист інтересів кримінально-олігархічного режиму, а не на захист прав і свобод громадянина", - наголосив він.

Нардеп підкреслив: "Реформа органів кримінальної юстиції, зокрема у сфері виконання судових рішень пенітенціарної системи, базується не на принципах верховенства права та деяких прав людини, а орієнтовані на практику, за якою вони демонструють відданість особисто президенту Януковича".

Швець також підкреслив, що типовим стало невиконання Україною рішень Європейського суду з прав людини, що порушує норми міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція пропонує повністю оновити суддівський корпус

"За останні два роки у нашій державі стало звичним явищем ігнорування судових рішень, ухвалених проти України і це при тому, що Україна є стороною конвенції про захист прав людини. Відповідно до цієї конвенції, сторони зобов'язуються виконувати остаточні рішення Європейського суду з прав людини", - пояснив він.

Депутат нагадав, як свого часу міністр юстиції заявив, що рішення Євросуду є необовязковими і цей суд не має відповідних компетенцій: "Очевидно міністр юстиції переплутав національні суди, які приймають рішення за вказівкою з Банкової, з Європейським судом з прав людини, рішення якого базується на принципах верховенства права і пріоритетах прав людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Луценка вимагає створити орган із запобігання тортурам

У правоохоронній системі, за словами нардепа, "всі явно демонструють відданість Партії регіонів і орієнтовані на виконання волі президента".

"Більше того, для них слово президента набагато важливіше, ніж закон і Конституція", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «У правоохоронній та судовій системі слово президента важливіше за закон - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути