вівторок, 11 грудня 2012 12:37

У ПР запевняють, що в ситуації з Кузьміним політики немає: "Нікому із влади у візах не відмовляють"

У ПР запевняють, що в ситуації з Кузьміним політики немає: "Нікому із влади у візах не відмовляють"
Іван Попеску: "Нічого тут такого немає. Все це інсинуації опозиції". Фото: mair.in.ua

Анулювання американської візи Рената Кузьміна не має нічого спільного із резолюцією сенату, бо іншим українським високопосадовцям у візах ще не відмовляли.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав "регіонал" Іван Попеску.

Коментуючи те, що заступнику генпрокурора Ренату Кузьміну анулювали п'ятирічну візу США, Попеску наголосив, що насправді в цій ситуації немає нічого дивного і до політики немає жодного відношення.

"Це нічого не означає. Бо вже посол США сказав, що якщо Кузьмін може повторно подати документи, щоби отримати візу. І нічого такого, що стосується політики, тут немає. Те, що зараз каже опозиція — це на даний момент все інсинуації. Це перший момент", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьміна не пустили в Америку і хотіли затримати - заступник Пшонки підозрює змову

"Регіонал" додав: "Другий момент - я знаю, що нікому зі знайомих високопосадовців та представників влади в Україні, які подали документи для отримання візи США, наразі не було відмовлено. От і все. Все решта є інсинуація".

Попеску запевнив, що до цієї ситуації нещодавня резолюція сенату США щодо українських високопосадовців жодного відношення не має.

"Резолюція сенату США тут абсолютно ні до чого. Адже там немає конкретних списків, як на прикладі "списку Магнітського", або з іншими країнами", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол США: Кузьмін може попросити нову візу, якщо захоче

Політик додав: "Просто кожен хоче знайти в цих подіях те, що він там шукає. Якби не було заяви посла США, що Кузьмін може подати на нову візу — то так. Більше того, Кузьмін отримав листа щодо скасування візи ще на початку, здається, минулого місяця. Тобто, це було зроблено не одразу. Просто після того, як він написав листа (президенту США Бараку Обамі — ред.), щоби йому дали пояснення, чому це сталося, воно стало комусь відомо і потрапило до преси".

Нагадаємо, що п'ятирічну візу першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна до США було анульовано без пояснення причин. Про це Кузьміну повідомив 19 жовтня посол США в Україні Джон Теффт. У відповідь він написав листа до президента США Барака Обами із проханням пояснити причини цих дій. Також заступник генпрокурора заявив, що його намагалися заарештувати у США.

Водночас вчора, 10 грудня, посол США Джон Теффт заявив, що американська віза першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна дійсно скасована, однак його ніхто не збирався заарештовувати. "Якщо пан Кузьмін матиме бажання, він може звернутися за процедурою отримання нової американської візи", - уточнив посол.

Зараз ви читаєте новину «У ПР запевняють, що в ситуації з Кузьміним політики немає: "Нікому із влади у візах не відмовляють"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути