понеділок, 10 грудня 2012 19:10

"Ситуація з Кузьміним - це перший крок у виконанні резолюції Сенату США" - експерт

"Ситуація з Кузьміним - це перший крок у виконанні резолюції Сенату США" - експерт
Ренату Кузьміну анулювали п'ятирічну візу до США. Фото: wek.com.ua

ДІї США щодо заступника генерального прокурора Рената Кузьміна є першим кроком у реалізації резолюції Сенату.

Про це Gazeta.ua сказав експерт, президент Центру європейських та трансатлантичних студій Олексій Коломієць, коментуючи заяву заступника Генпрокурора Рената Кузьміна щодо того, що йому анулювали п'ятирічну візу до США і намагалися заарештувати у Штатах.

Коломієць переконаний, що подібні дії можуть чекати і на інших високопосадовців.

"Я більше схильний думати, що це вже розпочалися дії проти найбільш одіозних фігур. В принципі, це вже можливо почали діяти елементи резолюції, яка була ухвалено нещодавно сенатом США. Зрозуміло, що вона не мала юридичного зобов'язання до виконання, адже для цього повинно бути рішення державного департаменту, але вона може працювати як політична основа для дій. І тому, я думаю, це вже дійсно початок цих заходів", - зазначив він, говорячи про ситуацію із Кузьміним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція погрожує фальсифікаторам міжнародними санкціями

Експерт переконаний, що навряд чи подібні заяви заступника генпрокурора пов'язані із намаганням його заробити собі якісь політичні дивіденди: "Думаю, що із США така гра була б грою на програш".

Він додав: "Певно, що можна вже очікувати таких самих дій і до інших посадовців також рівня в інших структурах влади. Таким чином можна говорити про фігури в Адміністрації президента, Кабміні, а можливо і в інших держустановах. Та навряд чи це торкнеться, хоча б мало торкнутися, обласних структур".

Коломієць нагадав, що на початку листопада опозиція опублікувала список людей, які порушували законодавство на виборах який складався з більш ніж 50 людей. Тому не виключено, на думку експерта, що цей список можна буде додати до тих фігур, які мав на увазі сенат США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США може застосувати санкції "закону Магнітського" й проти українських чиновників

Водночас, він переконаний, що пересічних українців подібні санкції торкнутися не мають.

"Я не думаю, що якісь можна проводити паралелі, адже це абсолютно різні планети, інші галактики. Навпаки, щодо звичайних людей в Україні має бути максимально лібералізуватися політика заходу", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація з Кузьміним - це перший крок у виконанні резолюції Сенату США" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути