пʼятниця, 01 червня 2012 17:01

ЄС та США не вважають українську владу ворожою, тому санкцій не буде - політолог

ЄС та США не вважають українську владу ворожою, тому санкцій не буде - політолог
Михайло Погребинський переконаний: в ЄС не хочуть, аби Євро-2012 провалилось. Фото: ura-inform.com

Україна потрібна Європі і США, тому санкцій щодо українських чиновників ніхто вводити не буде.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Михайло Погребинський.

Як повідомлялося, представники української опозиції передали керівництву США "чорний список" чиновників, до яких просять вжити санкції. Першими серед них є президент Віктор Янукович, його син Олександр Янукович, Дмитро Фірташ, Юрій Бойко, Сергій Льовочкін та інші.

Погребинський переконаний, що жодної реакції ані влади в Україні, ані керівництва США на ці списки не буде. Експерт також переконаний, що такі дії опозиції мають виключно піарівський характер.

"Я не уявляю, що за сьогоднішніх обставин Євросоюз, або США візьмуть до уваги цей список і будуть обмежувати можливість поїхати до США чи в Європу якихось українських чиновників, особливо великого рангу, - переконаний політолог. - Так наприклад, там же і є Ренат Кузьмін, а він зараз спокійно роз'їжджає, проводить зустрічі і т.д".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенківці" передали ЄС і США список посадовців, що заслуговують на санкції

За його словами, Заходу потрібна Україна і тому зараз ніхто на запровадження санкцій не піде. "Насамперед, такі речі можуть бути реалізовані за тих обставин, коли Захід подумав би, що з Україною вже все зрозуміло і нічого зробити не можна. До тих пір поки Україна і той режим, який сьогодні є, зберігає зацікавленість, такі кроки просто неможливі. Захід насамперед діє, виходячи зі своїх інтересів, лише потім враховуючи цінності", - наголосив експерт.

Погребинський також додав: "Я думаю, що у Європи і в США є багато інтересів зараз в Україні і вони поки що не розглядають українську владу як ворожу. Є проблема з демократією, яка є в різних країнах. Можливо тут є її більше ніж в Угорщині, але європейці були дуже незадоволені угорською Конституцією. Але немає підстав зараз для них іти на таких крок, який би просто закрив би можливість співпрацювати з нинішньою владою зовсім".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіонал пояснив, що заяви єврочиновників щодо Тимошенко не мають значення

Про якісь санкції можна було б говорили, наголосив політолог, якби були підстави вважати, що цієї влади за місяць, чи й навіть за рік, вже не буде. "Але немає зараз підстав вважати, що будуть позачергові президентські вибори. Тому влада буде зберігати контроль над Україною принаймні до 2015 року. А європейцям та американцям багато чого треба від Україні і таким чином від цієї влади. Тому робити такі кроки не раціонально і суперечить їхнім інтересам. Хоча, можливо, це б співпадало з певними цінностями", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огризко каже, що усі українці отримали ляпас від Європи

Водночас, на думку Погребинського пом'якшення ставлення ЄС до України останнім часом пов'язане з Євро-2012. "Ніхто в Європі не зацікавлений у провалі Євро-2012. Може просто певною мірою можна дискредитувати Україну, але в провалі вони не зацікавлені, - пояснив експерт. - Крім того, там же є налаштованість приймати рішення консенсусом. А відома позиція Польщі, що вона не погоджується на якісь санкції чи бойкот України. Це означає, що не можна ухвалити консенсусне рішення".

Зараз ви читаєте новину «ЄС та США не вважають українську владу ворожою, тому санкцій не буде - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути