понеділок, 02 квітня 2012 17:22

У ПР схвалюють рішення лікувати Тимошенко за межами колонії: це свідчить про демократичність

У ПР схвалюють рішення лікувати Тимошенко за межами колонії: це свідчить про демократичність
Володимир Олійник сподівається, що прихильники Тимошенко не спекулюватимуть на цій темі. Фото: 3s.tv

Доручення Генпрокуратури щодо обстеження та лікування Юлії Тимошенко у спеціалізованій медичній установі за межами Качанівської виправної колонії свідчить про демократичність та прозорість правоохоронної системи.

Про це сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи повідомлення щодо того, що очільник ГПУ Віктор Пшонка дав доручення Державній пенітенціарній службі і Мінздоров'я вжити необхідних заходів для забезпечення обстеження та лікування Тимошенко у спеціалізованій медичній установі за межами Качанівської виправної колонії, повідомляє прес-служба ПР.

"Якщо є медичні показання, що таке лікування має бути, і його неможливо забезпечити в межах виправної установи, то відповідне рішення є обґрунтованим. І воно стосується не лише Юлії Тимошенко. Відповідно до чинного законодавства, якщо потрібна негайна операція, наприклад, чи є інші показання лікарів, то будь-якого ув'язненого повинні спрямувати до медичного закладу, не лише пенітенціарної системи, а й загальної медичної практики, де його прооперують чи нададуть кваліфіковану допомогу", - заявив Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗі вже знайшли лікарню для Тимошенко

"Тому таке рішення є правильним, воно відповідає чинному законодавству", - наголосив народний депутат.

Водночас він висловив сподівання, що прибічники Тимошенко не будуть спекулювати на цьому рішенні і вимагати лікування за кордоном.

"Я дуже сподіваюся, що не буде спекуляцій на цій темі. В Україні є чимало гідних медичних установ та фахових лікарів, які зроблять усе для того, щоб вилікувати Тимошенко та надати їй висококваліфіковану допомогу", - зазначив Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брюссель не влаштує лікування Тимошенко в межах України - джерело

"Було неприємно чути, як захисники Тимошенко вимагали іноземних лікарів і казали, що не довіряють нашим. Якщо не довіряєте лікарям з державних медичних закладів, то є приватні клініки, і там, і там працюють гідні, добросовісні люди, які давали клятву Гіппократа і ніколи її не порушували. І не треба їх ображати і говорити, що вони не кваліфіковані", - додав парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «У ПР схвалюють рішення лікувати Тимошенко за межами колонії: це свідчить про демократичність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути