вівторок, 10 квітня 2018 12:19

У Пінчука відповіли на розслідування щодо $150 тис. для Трампа

У Пінчука відповіли на розслідування щодо $150 тис. для Трампа
ФБР розслідує пожертву $150 тис. від українського мільярдера Віктора Пінчука на адресу фонду Дональда Трампа. Фото: pinchukfund.org

У фонді бізнесмена Віктора Пінчука стверджують, що переказали фонду Дональда Трампа гроші за його відеовиступ на конференції Ялтинської європейської стратегії 2015 року з метою встановлення міцних зв'язків між Заходом і Україною.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

"Пожертвування були зроблені, аби підтримати роботу фонду і конференції Ялтинської європейської стратегії. Єдина причина, через яку фонд Віктора Пінчука звернувся до пана Трампа, а також до інших світових лідерів, полягала у сприянні зміцненню та стабільності зв'язків між Україною і Заходом", - наголосили там.

На тій конференції Дональд Трамп виступав по відеозв'язку 20 хвилин. Як заявляють у Пінчука, тоді майбутній президент США наголосив на необхідності лідерства США у підтримці України та її територіальної цілісності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Дніпра засвітився з Пінчуком

Спецпрокурор США Роберт Мюллер почав розслідування щодо платежу на $150 тис., який у вересні 2015 року фонд Пінчука перерахував фонду Трампа. Це найбільша пожертва окрім тих, які перераховував своїй організації сам Трамп. Нібито про неї просив адвокат Майкл Коен, в якого ФБР напередодні провело обшук.

Зараз ви читаєте новину «У Пінчука відповіли на розслідування щодо $150 тис. для Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути