неділя, 02 грудня 2012 12:47

У перший день нового президента Мексики натовп громив вітрини та підпалював поліцейських
11

Фото: Фото: REUTERS

У Мексиці склав присягу новий президент Енріке Пенья Ньєто. При цьому церемонія інавгурації проходила на тлі масових протестів. Поліція змушена була застосувати сльозогінний газ.

Відразу після вступу на посаду 1 грудня новий президент Мексики пообіцяв посилити боротьбу з організованою злочинністю і знизити рівень насильства, пов'язаний із протистоянням наркокартелів, у результаті якого за останні шість років загинули понад 60 тисяч людей, передає ВВС.

"Те, чого в сучасній Мексиці не повинно бути, - це проблеми бідності та голоду. Я дав доручення міністерству соціального розвитку почати "хрестовий похід" проти голоду", - заявив новий керівник Мексики.

За його словами, боротьба з голодом вестиметься силами влади штатів і муніципалітетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криваві мексиканські картелі залишили після себе 19 трупів

При цьому новий президент вступав на посаду під акомпанемент антиурядових виступів. Учасники опозиційних студентських рухів спробували прорвати поліцейські кордони біля будівлі конгресу, де проходила церемонія інавгурації президента. Щоб розігнати натовп, поліція застосувала сльозогінний газ.

У відповідь демонстранти-радикали закидали вартових порядку "коктейлями Молотова". У результаті бійок постраждали близько 10 осіб, ще понад 90 були затримані поліцейськими.

Новий глава Мексики є представником партії PRI, яка за 71 рік правління стала синонімом корупції, кумівства та фальсифікацій, зазначає "Форбс". На президентських виборах у липні 2012 року Пенья Ньєто набрав 38,21 відсотка голосів виборців. Однак лідери лівих сил Мексики не визнали цю перемогу, звинувативши його в купівлі 5 мільйонів голосів.

Зараз ви читаєте новину «У перший день нового президента Мексики натовп громив вітрини та підпалював поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути