Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2011 10:08

У Печерському суді продовжили розглядати справи Макаренка та Шепітька

У Печерському суді продовжили розглядати справи Макаренка та Шепітька

Печерський суд продовжив розгляд кримінальної справи, порушеної проти екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка й екс-начальника відділу Київської регіональної митниці Тараса Шепітька.

Макаренко заявив у суді клопотання про відмову від свого захисника Юрія Сухова. Сторона обвинувачення не була проти такого рішення підсудного.

Головуючий суддя Оксана Царевич на місці вирішила прийняти відмову.

Раніше, 4 серпня, представники прокуратури не прийшли на судове засідання з розгляду кримінальної справи, порушеної проти Макаренка та Шепітька. Тому засідання суду було відкладено до 26 серпня 9.00.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти екс-голову Держмитслужби Макаренка й екс-начальника відділу Київської регіональної митниці Шепітька. При цьому суд заборонив звільненим залишати територію України.

Макаренка й Ігора Діденка звинувачують у неправомірному митному оформленні природного газу. Діденка було затримано 9 липня 2010 року в рамках розслідування кримінальної справи про заподіяння шкоди Україні за результатами розгляду позову "РосУкрЕнерго" до "Нафтогазу" в Стокгольмському арбітражі.

Цю справу об'єднано в одне провадження разом із кримінальною справою, яку було порушено за аналогічні злочини відносно колишнього голови Державної митниці України Макаренка.

У цій справі, окрім Діденка та Макаренко, звинувачення було висунуто й іншим посадовим особам, які працювали з ними: Шепітьку, Сергію Горячему, Олександру Конєву, Олегу Борділовському.

Зараз ви читаєте новину «У Печерському суді продовжили розглядати справи Макаренка та Шепітька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути