понеділок, 12 листопада 2012 18:38

У Павла Лазаренка немає жодного чинного паспорта

У Павла Лазаренка немає жодного чинного паспорта
Соратники Лазаренка кажуть, що поки він не зможе повернутися. Фото: rian.com.ua

Заступник Павла Лазаренка по партії "Громада" Олег Оленюк каже, що з Павлом Івановичем спілкувався давно — ще до виходу його з колонії.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

За словами Оленюка, опальний екс-прем'єр навряд чи найближчим часом зможе повернутися в Україну через певні юридичні проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратник Лазаренка розповів про повернення екс-прем'єра в Україну

"Ми з ним листувалися давно, ще до виходу його з колонії. Від адвокатів знаю, що він там перебуває під юрисдикцією шерифа округу Юма. В ізоляторі, де особи чекають рішення міграційної служби. Протягом найближчих тижнів має вирішитися питання про запобіжний захід до розгляду питання по суті. Тобто питання про надання можливості проживання на території США. Не політичного притулку, а статусу, який би дозволяв перебувати у США до вирішення в Україні юридичних питань. Він в окружній тюрмі для затриманих — це навіть не слідчий ізолятор. Вона навіть не належить до пенітенціарної системи. Тому говорити про якісь жорсткі умови навряд чи можна. Я дивився сайт, бачив, що там багато осіб і українського походження серед спостерігачів", - розповів Оленюк.

На питання про те, коли Лазаренко може повернутися до України, його заступник відповів: "В нього ситуація така, що повернутися в Україну теж проблематично так відразу. Бо в нього зараз немає ніякого чинного паспорта: термін дії закордонного українського закінчився, а іншого просто немає. Мабуть це буде поновлюватися на рівні консульства".

Також Оленюк висловив обурення тим, як вчинили українські журналісти з його сім'єю, вторгнувшись на територію американського будинку другої дружини Павла Івановича.

"Його родина проживає біля Сан-Франциско, але не в маєтку, який показували журналісти. Інформація про будинок, надрукована в Українській правді, в принципі, відповідає дійсності. Це той будинок, в якому проживає дружина. Просто журналісти не нормально вчинили, намагаючись штурмувати будинок, де проживає дружина. За американськими мірками так не заведено. Так роблять папараці, коли знімають знаменитостей", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазаренко знову опинився за гратами

Нагадаємо, дружина екс-прем'єра викликала поліцію, коли побачила журналістів Української правди у себе на порозі.

Також Оленюк підтвердив, що за час перебування Павла Лазаренка під домашнім арештом, у нього народилося троє дітей. Однак, вони навряд чи вже думають над тим, як повернутися на батьківщину.

"Старші діти, на скільки мені відомо, в Україну навідуються, чи й взагалі проживають тут. А молодші ще не в тому віці, щоб говорити про такі ностальгічні речі, бо вони ще реально її й не бачили. У Лазаренка троє молодших дітей", - розповів він.

Зараз ви читаєте новину «У Павла Лазаренка немає жодного чинного паспорта ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути