вівторок, 17 квітня 2012 21:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Партії регіонів вважають, що Тимошенко хоче "відмазатися" від суду

У Партії регіонів вважають, що Тимошенко хоче "відмазатися" від суду

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не бажає брати участь у судових засіданнях у справі про діяльність компанії ЄЕСУ. Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, коментуючи останні заяви першого заступника глави партії "Батьківщина" Олександра Турчинова.

Як повідомляє прес-служба партії, депутат зазначив, що у хід йдуть вже звичні аргументи про стан здоров'я підсудної: мовляв, вона не спроможна брати участь у засіданні, і намагання кликати її до суду – знущання і катування.

"Насправді склалася ситуація, коли стан здоров'я Тимошенко став головною розмінною картою її команди. Це вже чітка тактика захисту, спрямована на підміну дійсних результатів судового розгляду станом здоров'я підслідної. Робиться все, щоб привернути увагу саме до цього питання", - пояснив депутат.

Водночас Колесніченко зазначив, що неупереджений погляд виявляє "пробіли" в такій лінії захисту.

"Після 10-кілометрових пробіжок, про які пані Тимошенко розповідала півроку тому, або величезних підборів, на яких вона пересувалася в камері Лук'янівського СІЗО, чомусь не дуже віриться, що ця жінка важко хвора спиною і майже не може пересуватися", - заявив депутат.

"При тому, що прокуратура та пенітенціарна система створили всі умови для її одужання. Такі умови, про які навряд чи може мріяти жоден засуджений", - наголосив політик.

Він зауважив, що уникнути суду можуть лише люди, в яких визнані хвороби свідомості.

"Подібних хворих так і кваліфікують - "непідсудні". Для решти громадян створюються можливості захищати свої права в судовому розгляді. І сховатися за хворобами від суду рідко кому вдається. В кращому випадку можна отримати відтермінування судового розгляду", - додав Колесніченко.

"Насправді, якщо брати до розгляду юридичні, а не політичні аргументи, участь пані Тимошенко в суді дійсно необов'язкова. Суд може відбутися як за її участі, так і без неї", - повідомив парламентарій і додав, що суд може також зажадати примусового виклику підсудної.

"Так було у справі Рудьковського, який намагався сховатися від суду в клініці. Примусово приводили до суду "старих та тяжко хворих" Аугусто Піночета та Івана Дем'янюка. Попри все ці суди відбулися", - нагадав він.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів вважають, що Тимошенко хоче "відмазатися" від суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути