понеділок, 12 грудня 2011 09:33

У Партії регіонів прийняття земельного закону перенесли на наступний рік

У Партії регіонів прийняття земельного закону перенесли на наступний рік

Законопроект "Про ринок земель" може бути розглянутий парламентом вже на початку наступного року. Про це в коментарі УНН сказав член Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин, народний депутат від Партії регіонів Валерій Бевзенко.

"Звісно, документ треба доопрацьовувати до другого читання. На мою думку, згідно з графіком роботи Верховної Ради, його можна буде доопрацювати і ми зможемо його ухвалити. Хочу нагадати, що землі сільгосппризначення не будуть продаватися та купуватися раніше вступу в дію цього закону, тобто, цей процес зможе розпочатися лише після 1 січня 2013 року", - зазначив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про ринок земель ухвалено у першому читанні

Народний депутат додав, що згідно зі згаданим законом, суб'єктами власності можуть бути лише фізична особа, місцеві громади або держава. "Фізична особа зможе придбати не більше 100 га землі", - зауважив Бевзенко.

"Даний закон передбачає механізми аукціонного продажу землі. Окрім того, досі в законодавстві не було закріплено оберт земель сільгосппризначення. Ці землі не продаються, але вони знаходяться у власності 6,5 млн українських громадян. Таким чином, порушується конституційне право громадян на відчуження землі. Закон про ринок земель законодавчо закріплює дане право", - повідомив Бевзенко.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів прийняття земельного закону перенесли на наступний рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути