четвер, 06 вересня 2012 17:00

Спецтема: Луценко за ґратами

У НУ-НСі вважають заборону Луценкові на листування повною дурницею

У НУ-НСі вважають заборону Луценкові на листування повною дурницею
Юрій Гримчак - ні в кого тепер немає сумнівів, що Луценко - політв'язень. Фото: rbc.ua

"Нунсівець" Юрій Гримчак вважає заборону Юрієві Луценку писати листи підтвердженням того, що колишній урядовець є політв'язнем.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Луценка скаржиться, що їх розмову записують — це порушення права на захист

"Після заборони передавати Луценкові інтернет-роздруківки та відмови у листуванні у когось є сумніви, що він -політв'язень? Ні. Тому такі обмеження. Для декого однією із найважливішим умов було унеможливлення спілкування Юрія Віталійовича із громадою. Заборона на листування – повна дурниця. Будь-який ув'язнений має право писати листи  родичам, друзям, знайомим. У Кримінально-виконавчому кодексі ніяких таких заборон немає. Це інструкція Пенітенціарної служба, яка виникла за часів Сталіна саме для політичних ув'язнених. Єдине, на що можна списати такі умови, це те, що він зараз знаходиться на карантині", - зауважив депутат.

Гримчак поцікавився, хто має право вирішувати, чи стосується зустріч Луценка із захисником та адвокатом кримінальної справи, чи ні. "У мене є переконання, що цими речами займається не Пенітенціарна служба, а люди, які сидять у вищих кабінетах влади. Вони все моніторять і вважають, що Луценко ніяк не замовкне, тому давайте придумаємо йому такі перешкоди", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники втручаються в особисте життя Луценка

Політик зазначив, що коли Луценко має доступ до виголошення заяв, то люди починають задумуватися над його словами, тому захотіли зменшити його спілкування із народом.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НСі вважають заборону Луценкові на листування повною дурницею ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути