четвер, 06 вересня 2012 15:41

Спецтема: Луценко за ґратами

Адвокат Луценка скаржиться, що їх розмову записують — це порушення права на захист

Адвокат Луценка скаржиться, що їх розмову записують — це порушення права на захист
Ігор Фомін збирається позиватись, якщо не припинять порушувати права Луценка. Фото: 24tv.ua

Щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка здійснюються порушення його прав.

Про це Gazeta.ua розповів захисник Луценка Ігор Фомін, коментуючи інформацію про те, що керівництво колонії заборонило передавати Луценку роздруківки сторінок інтернет-видань, а також передавати з колонії будь-які документи, написані рукою самого Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники втручаються в особисте життя Луценка

"Порушується право Луценка на захист — проведення зустрічі без обмежень зі своїм захисником. Відповідно, не надають можливості для професійної роботи адвоката, безпосередньо спілкуватися з ним і готувати свою позицію по справі", - додав до переліку порушень Фомін.

Так, за його словами, тюремники рахують захисників Луценка просто відвідувачами, тому постійно записують їх розмову.

"Створені умови, які заважають йому спілкуватися, як громадському і політичному діячу з народними депутатами. Відповідно, йому заборонено спілкуватися з ними з передвиборчих питань, та інших, що стосуються країни. Третє — заборонили чомусь передавати йому роздруківки інтернет-видань. І четверте — до нього дуже багато звертаються журналісти — із запитаннями, коментарями, бо його точка зору дуже цікава. Однак, йому забороняють передавати такі питання і не надають можливості йому коментувати", - розповів Фомін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: "Друковану пресу отримую раз на тиждень, інтернет-роздруківки – заборонили"

Адвокат вважає це діями, спрямованими не вилучення Луценка з громадського і політичного життя та "блокадою його від суспільної думки та його партнерів по передвиборчій кампанії.

"Вони діють з порушенням статті 6 Конвенції — це право його на справедливий судовий розгляд, яке включає в себе безумовне право на захист, в тому числі право спілкуватися без обмежень з його захисником без прослуховувань, оскільки формується позиція по кримінальній справі", - пояснив адвокат.

"Безумовно, захист буде звертатися із відповідними запитами до керівництва установи, - додав Фомін. - Буду вимагати надання відповідних умов і припинення порушення прав Юрія Луценка. Якщо це не допоможе, будемо вирішувати, куди звертатись — у прокуратуру, або до суду".

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Луценка скаржиться, що їх розмову записують — це порушення права на захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути