понеділок, 11 квітня 2011 18:55

У НУ-НС розповіли, як влада заманює священиків до УПЦ МП

У НУ-НС розповіли, як влада заманює священиків до УПЦ МП

Влада на місцях "батогом і пряником" заманює священників Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) до Московського.

Про це Gazeta.ua повідомив народний депутат від НУ-НС, член Комітету ВР з питань культури та духовності Ярослав Кендзьор.

За його словами, нинішня влада демонструє свою відданість Росії.

"Сьогодні очевидно для всіх, що вся команда Януковича демонструє свою відданість Кремлю. Однією із основних ознак її відданості є її прив'язка до Московського патріархату", - пояснив Кендзьор.

Політик вважає, що заява Януковича про те, що "роль держави – не втручатися у  справи церкви і створити  рівні умови розвитку для всіх конфесій в Україні", є лицемірством.

За словами "нунсівця", до Комітету ВР з питань культури та духовності надходить маса інформації - листів, звернень, дзвінків про те, "як сьогоднішня влада в особі глав райадміністрацій, голів міст, інших чиновників нової команди працює з окремими храмами і настоятелями Української православної церкви Київського патріархату".

"І батогом, і пряником заманюють їх (священиків УПЦ КП - ред.) у Московський патріархат. Так що ми бачимо, кого підтримає сьогодні влада на місцях, і які способи шантажу вона застосовує щодо зменшення церкви і парафій Київського патріархату. Все це абсолютно очевидно", - резюмував Кендзьор.

Нагадаємо, Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) вважає, що в Україні дотримується закон "Про свободу совісті та релігійні організації", а релігійна ситуація стабільна. Про це повідомив прес-секретар предстоятеля УПЦ МП, протоієрей Георгій Коваленко.

Раніше народні депутати від "Нашої України" направили депутатський запит до генпрокурора України Віктора Пшонки з приводу тиску на священників Української православної церкви Київського патріархату з метою змусити їх перейти в УПЦ Московського патріархату.

Президент України Віктор Янукович зустрінеться із зверхниками усіх українських церков у Чистий четвер, 21 квітня.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС розповіли, як влада заманює священиків до УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути