субота, 17 липня 2010 17:21

У НУ-НС натякають, що Янукович боїться Хорошковського

У НУ-НС натякають, що Янукович боїться Хорошковського

Призначення Олексія Обаля уповноваженим з контролю за діяльністю служби безпеки свідчить про те, що Янукович хоче вибудувати віддану йому вертикаль влади.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив нардеп від НУ-НС Андрій Парубій.

"Просто вибудовується система влади, де президентська гілка влади намагається повністю взяти контроль над усіма іншими гілками влади і над судовою і над законодавчою і навіть тими структурами, які начеб-то напряму підпорядковуються президенту. Він створює проміжні структури, які б демонстрували більшу лояльність та контролювали б діяльність Адміністрації президента та цих струкрур(СБУ-ред.)"

Говорячи про призначення Обаля, Парубій зазначив, що Януковичу потрібна віддана людина, яка б могла б здійснювати контроль за структурою.

"Ми розуміємо, що посада голови СБУ-це теж результат політичного торгу з бізнес-групами, які підтримують Віктора Януковича, а він хоче не через партнерів а напряму здійснювати контроль над спецслужбою.....Він хоче убезпечитися від будь-яких речей, які непідконтрольні йому", - підкреслив Парубій.

Саме ж призначення, за словами депутата свідчить про те, що в країні відбувається своєрідний експорт "путінізму".

"Та система, яка вибудовуєтсья в Україні, коли головою КС обирають земляка Януковича, коли у ВР ми бачимо антиконституційне творення більшості, коли новий закон про судоустрій фактично переносить прийняття всіх рішень в орган, підконтрольний "регіоналам" - все це свідчить про те, що Янукович намагається вибудовати систему владу аналогічну російській, коли одній людині підпорядкована вся влади. Тобто ми бачимо такий собі експорт путінізму...Янукович просто примітивно копіює досвід Путіна в Росії", - переконаний Парубій.

Водночас, депутат переконаний, що експорт путінізму не має в Україні переспектив.

Нагадаємо, що напередодні президент України Віктор Янукович підписав указ про призначення Олексія Обаля уповноваженним з контролю за діяльністю СБУ.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС натякають, що Янукович боїться Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути