Ексклюзиви
субота, 22 квітня 2017 14:00

У НДІ судових експертиз спростували можливість впливу Мартиненка на висновки експертів

У НДІ судових експертиз спростували можливість впливу Мартиненка на висновки експертів
Микола Мартиненко. Фото: iPress.ua

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз у заяві на своєму офіційному сайті спростовує інформацію про можливість протиправного впливу колишнього народного депутата Миколи Мартиненка на діяльність експертів КНДІСЕ, яка з'явилася у відкритих джерелах та ЗМІ.

Відповідні висновки, говориться в заяві, було зроблено після опублікування підозри в причетності Мартиненка до розтрати понад 17 млн. доларів на закупівлі уранового концентрату за завищеними цінами. Зокрема йдеться про те, що М.Мартиненко, будучи знайомим з міністром юстиції України Павлом Петренком, має змогу впливати на висновки судових експертиз, проведених у КНДІСЕ.

"Вважаємо за доцільне звергнути увагу громадськості на те, що Київський науково-дослідний інститут судових експертиз є провідною державною експертною установою України, заснованою в 1913 році. За всю історію існування ми виконали понад мільйон експертиз, у тому числі за матеріалами кримінальних справ, які набули широкого резонансу у суспільстві", - ідеться у заяві.

Закон України "Про судову експертизу" та Кримінальний кодекс гарантують незалежність судової експертизи взагалі і роботи експертів Київського НДІСЕ зокрема забороною під загрозою передбаченої законом відповідальності втручатися будь-кому в проведення судової експертизи.

Експерт несе відповідальність за проведену експертизу перед законом та своєю совістю незалежно від того, до якого міністерства чи відомства належить експертна установа, в якій він працює. На сьогоднішній день констатуємо, що керівництво Міністерства юстиції не втручалось і не втручається в експертну діяльність установи, наголошується в заяві.

Завдяки спільним зусиллям керівництва та колективу Інституту за понад 100 років роботи не було допущено жодного випадку впливу на результати проведених експертиз. Робота спеціалістів КНДІСЕ як в минулому, так і сьогодні базується на принципах законності, незалежності, об'єктивності та повноти дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогери схвалюють поведінку Миколи Мартиненка та "фронтовиків" на судовому процесі

Високий рівень професійної підготовки експертів КНДІСЕ, нагадується в заяві, підтверджено визнанням світової експертної спільноти. Інститут включено до потужної команди Європейської мережі судово-експертних установ. Фахівцями Інституту систематично виконуються складні експертні дослідження я в тому числі міжнародні відповідно до європейських стандартів.

Судові експерти виступили проти розповсюдження неправдивої інформації компрометуючого характеру, яка може негативно вплинути на міжнародний імідж Київського НДІСЕ і української судово-експертної галузі загалом.

20 квітня детективи Національного антикорупційного бюро затримали екс-нардепа Миколу Мартиненка.

Зараз ви читаєте новину «У НДІ судових експертиз спростували можливість впливу Мартиненка на висновки експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути