понеділок, 23 липня 2012 13:42

У наступному парламенті чесних депутатів може бути ще менше - Гудима

У наступному парламенті чесних депутатів може бути ще менше - Гудима
Олександр Гудима не вважає себе найчеснішим депутатам. Фото: ukr.obozrevatel.com

За професійністю та рівнем відповідальності, наступний парламент може бути ще гіршим, але секретарок і водіїв там вже буде менше.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Олександр Гудима.

Незадовго до цього громадський рух "ЧЕСНО" визначив трьох найчесніших депутатів Верховної Ради України: Гудиму, Миколу Томенка та Володимира Ланового.

"Мені трошки важко коментувати. Для мене це повна несподіванка, - прокоментував Гудима цю інформацію. - Немає конкурсу найбільш чесних депутатів і я напевно не найбільш чесний. Я просто працював".

Водночас, нардеп розповів, що він дійсно один із небагатьох хто не пропускає засідання Верховної Ради та засідання комітету, у якому він працює.

"Депутати не часто з'являються на засіданні комітетів, де фактично і відбувається професійна політика. Я мушу сказати, що я один із трьох народний депутатів комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, який практично відвідував всі засідання. Вони відбуваються у кількості 5-10 осіб. А для прикладу, відомий народний депутат Іванющенко (у народі "Юра Єнакієвський" — ред.) є у нашому комітеті, але я його особисто ніколи не бачив. Що говорити про відвідування Верховної Ради, то є проблеми, але я старався не пропускати засідання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми зафіксували абсолютний рекорд негативного відношення до ВР - соціолог

Говорячи про рівень чесності та відповідальності депутатів, Гудима наголосив, саме мажоритарщикам оцінку дають не журналісти, а виборці.

Водночас він переконаний, що у наступному парламенті ситуація із дисциплінованістю політиків може бути ще гіршою: "Ці люди зайдуть у парламент, але більшість із них бізнесмени і тому половина парламенту буде працювати на округах".

"Професійний політик повинен професійно займатися своєю роботою, а як це забезпечити — не відомо. Суспільство на сьогоднішньому етапі на це не здатне. Я дуже хотів би, щоб майбутній парламент був кращим. Але я не впевнений, що так буде. Хоча, можливо, водіїв, секретарок і охоронців буде менше, бо конкуренція більша. Тому тут, можливо, по критеріям він буде дещо кращим", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість народних депутатів приховують від людей свої статки - "ЧЕСНО"

Зазначимо, що критеріїв доброчесності, якими керувалися у русі "ЧЕСНО" було шість: відсутність фактів порушень прав і свобод людини (перешкоджання роботі журналіста, не надання інформації на запит тощо), незмінність політичної позиції ("тушки"), непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів та їх відповідність способу життя, особисте голосування в парламенті та участь у засіданнях ВР.

За словами представників руху, моніторинг виявив ще 17 депутатів, які за свою каденцію порушували лише один із шести критеріїв - щодо особистого голосування.

Зараз ви читаєте новину «У наступному парламенті чесних депутатів може бути ще менше - Гудима ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути