середа, 16 січня 2013 16:19

"У нас парламент так працює, що не встигає робити найнеобхідніші речі" - Огризко

"У нас парламент так працює, що не встигає робити найнеобхідніші речі" - Огризко
Фото: euroatlantica.info

Їхати українській делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи без керівника — це ганебний початок роботи, тому очікувати ефективності в подальшій її праці не варто.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

На думку колишнього міністра закордонних справ, історія із призначення керівника української делегації в ПАРЄ — типова. "У нас парламент так працює, що не встигає робити найнеобхідніші речі. Я думаю, що це така ганебна практика, коли делегація від українського парламенту в такому представницькому органу, як ПАРЄ їде на засідання, не маючи голови делегації".

Окрім того, за його словами, це "чергові свідчення неефективності роботи нашого вищого законодавчого органу, та небажання депутатів себе обтяжувати будь-якою роботою".

"Не встигнувши відпочити на одному відпочинку, наші народні обранці знову майже на місяць пішли відпочивати до початку лютого. Нормальні громадяни працюють щодня, крім вихідних та щонайменше вісім годин на добу, а наші депутати, яким ми доручаємо найголовніше — формувати закони, працюють як вийде. Тому вони багато чого не встигають, в тому числі затвердити склад делегації", - висловив думку політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишиванку одягну, але говорити буду російською - Колесніченко

Також він зауважив, що його здивувала "неготовність парламенту прийняти постанову, спрямовану на підтвердження євроінтеграційного курсу країни. Тому не дивуюсь цьому, на жаль, є у нас така практика".

Говорячи про ефективність майбутньої роботи делегації, він зауважив: "Це залежить від багатьох факторів, але все починається з організаційних моментів. Якщо вже на самому старті є такі речі, які викликають питання, то це, безумовно, погано".

"Якщо говорити про минулі роки, то назвати роботу нашої делегації надзвичайно ефективною, я б не взявся", - резюмував Огризко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ПР має намір послабити роль опозиції в ПАРЄ. Ми цього не допустимо" - Геращенко

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Іван Попеску повідомив, що керівника постійної делегації України у Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) оберуть 20 січня у Страсбурзі, напередодні відкриття сесії ПАРЄ, бо не встигають обрати в Києві.

14 січня, Верховна Рада України (ВРУ) сформувала новий склад української постійної делегації в ПАРЄ. До неї увійшли п'ять депутатів від Партії регіонів, троє — від "Батьківщини" і по одному — від "УДАРу", "Свободи", позафракційних депутатів і комуністів.

Зараз ви читаєте новину «"У нас парламент так працює, що не встигає робити найнеобхідніші речі" - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути