середа, 16 січня 2013 12:07

Експерт: Проблема української делегації в ПАРЄ — її незбалансованість

Експерт: Проблема української делегації в ПАРЄ — її незбалансованість
Олександр Потєхін. Фото: gazeta.ua

Проблема не в обранні керівника постійної делегації України у Парламентській Асамблеї Ради Європи, а в незбалансованості делегації.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Потєхін.

На його думку, питання щодо скандалу навколо обранням голови української делегації в ПАРЄ не таке важливе, як питання незбалансованості делегації. "Виникають питання про два представника. З Партією регіонів та опозицією все зрозуміло, але цікаво щодо роботи двох членів делегації — представника від мажоритарників та від комуністів", - висловив думку політолог.

Окрім того, експерт зауважив, що не відомо по якій квоті йде представник КПУ: "Ми ж всі прекрасно розуміємо, що в делегації комуніст буде виступати не лише на боці представників Партії регіонів, а й буде найрадикальніше це робити". Говорячи про представника делегації, якого обраного із позафракційних, він зауважив, що швидше за все він також виступатиме на боці провладної більшості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УДАРі вимагають обрання голови делегації в ПАРЄ ще до прибуття у Страсбург

За його словами, ця делегація настільки диспропорційна, що "я розумію, що делегація, як така, вона в цілісному вигляді виступати апріорі не може". "Якщо збиратися делегацією, та узгоджувати позицію, то вона буде різною. Заздалегідь визначено, що в меншості будуть представники трьох опозиційних сил. Тому, автоматично в більшості комітетів ПАРЄ буде представлена позиція сьогоднішньої влади, а не опозиційних сил", - резюмував політолог.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Іван Попеску повідомив, що керівника постійної делегації України у Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) оберуть 20 січня у Страсбурзі, напередодні відкриття сесії ПАРЄ, бо не встигають обрати в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші можновладні вмудрилися так себе збезчестити в світі, що нас роблять гіршими, аніж ми є насправді - Чорновіл

14 січня, Верховна Рада України (ВРУ) сформувала новий склад української постійної делегації в ПАРЄ. До неї увійшли п'ять депутатів від Партії регіонів, троє — від "Батьківщини" і по одному — від "УДАРу", "Свободи", позафракційних депутатів і комуністів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Проблема української делегації в ПАРЄ — її незбалансованість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути