середа, 16 січня 2013 10:48

"ПР має намір послабити роль опозиції в ПАРЄ. Ми цього не допустимо" - Геращенко

"ПР має намір послабити роль опозиції в ПАРЄ. Ми цього не допустимо" - Геращенко
Ірина Геращенко розповіла, чому затягується призначення керівництва делегації в ПАРЄ. Фото: file.liga.net

Сьогодні опозиція обговорить ситуацію, яка склалася з українською делегацією в ПАРЄ, та визначиться зі своїм кандидатом на посаду голови цієї делегації.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказала народний депутат від фракції УДАР Ірина Геращенко.

Коментуючи ситуацію з приводу обрання керівництва української делегації в ПАРЄ, вона підкреслила, що опозиція з цього приводу зі своєю позицією вже визначилася.

"Опозиція наполягає на тому, щоби було дотримано процедуру. Тим паче, немає жодної необхідності того, щоби обирати керівництво делегації вже у Страсбурзі, - підкреслила нардеп. - Є певні традиції, регламент, процедура, за якими керівництво делегації завжди обиралося напередодні першої сесії, коли нова постійна делегації відправлялася до Страсбургу і тому це потрібно зробити зараз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УДАРі вимагають обрання голови делегації в ПАРЄ ще до прибуття у Страсбург

Геращенко зауважила, що фракція УДАР зробила заяву до керівництва парламенту з цього приводу.

"Сьогодні ми маємо зустріч з опозиційною частиною делегації. Дуже смішно слухати заяви представників Партії регіонів проте, що начебто неможливо зараз зібратися у Києві і обговорити керівництво делегації. Абсолютно очевидно, що це є чергова спроба усунути, послабити роль опозиційних фракцій в делегації. Більше того, введена навіщось посада ще одного заступника голови делегації", - обурилася політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ може обговорити причетність Ківалова до порушень прав людини - експерт

Вона підкреслила, що сьогодні представники опозиції мають намір зібратися та обговорити ситуацію, яка склалася.

"Власне, ми сьогодні будемо виробляти нашу позицію. У нас є власне бачення того, хто має очолювати делегацію — це має бути досвідчена людина. Ми сьогодні проведемо спільну зустріч з представників делегації, її постійних членів та їхніх заступників. Також ми зробили відповідне звернення до наших колег про те, що всі ці питання треба таки узгодити в Києві", - пояснила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попеску збереже посаду керівника української делегації в ПАРЄ?

Вона додала: "Досвід роботи делегації українського парламенту свідчив, що, на жаль, дуже часто українське представництво у Страсбурзі представляло не так інтереси держави, як виконувало функцію обслуговуючого персоналу частини делегації від Партії регіонів. Тому ми абсолютно не виключаємо, що зараз хочуть зробити те саме. Ми цього не допустимо. Має бути проведена прозора процедура обрання керівництва української делегації, щоби це була нормальна повноцінна делегація, яка поїде працювати і представляти нову Верховну Раду у такій поважній міжнародній інституції як ПАРЄ".

Зараз ви читаєте новину «"ПР має намір послабити роль опозиції в ПАРЄ. Ми цього не допустимо" - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути