субота, 17 вересня 2022 12:10

Спецтема: Війна Росії проти України

У МЗС відреагували на відмову Німеччини поставити Україні танки Leopard

У МЗС відреагували на відмову Німеччини поставити Україні танки Leopard
Для Києва загадка, чому Німеччина не дає Україні танки Leopard. Фото: eastnews.ua

Німеччина не може передати Україні танки Leopard, оскільки вже передала самохідні гаубиці.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не розуміє, у чому тут проблема для Берліна, заявив він у інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Для нас загадка: ми просимо танки Leopard чи БМП Marder, а Німеччина передає бронеавтомобілі Dingo. Це також потрібно, і ми вдячні за це. Але це не те, що нам найпотрібніше в бою", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі звинуватили Німеччину в навмисному затягуванні з військовою допомогою Україні

Враження, що уряд Німеччини вперся в якусь "стіну" із цими танками, вважає Кулеба. Він сподівається, що канцлер ФРН Олаф Шольц зможе її подолати.

"Швидкість українського контрнаступу залежить виключно від постачання озброєння від західних партнерів. Навіть якщо солдатам знадобиться більше часу на те, щоб опанувати Leopard, ці танки будуть потрібні й через два-три місяці. Тож рішення необхідно ухвалити зараз", – додав глава МЗС.

Тим часом уряд Німеччини вкотре відмовився передати танки Leopard 2 Україні. Нібито навчання українських військових поводженню з цими танками займе тривалий час.

Відомо також, що німецький виробник зброї Rheinmetall власними коштами повністю відновив 16 БМП Marder зі старих запасів. Він готовий передати ці БМП Україні, проте угоду всіма силами гальмує німецький уряд – з невідомої причини.

Президент Володимир Зеленський зазначив 16 вересня, що хотів би подолання Німеччиною німецьких "психологічних бар'єрів", які не дають Берліну постачати Україні танки та бронетехніку.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС відреагували на відмову Німеччини поставити Україні танки Leopard». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути