субота, 17 вересня 2022 05:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі звинуватили Німеччину в навмисному затягуванні з військовою допомогою Україні

У Польщі звинуватили Німеччину в навмисному затягуванні з військовою допомогою Україні
Рау: Дії Німеччини мають всі ознаки умисного зволікання. Фото: civildiplomat.com

Коли Німеччина затягує надання військової допомоги, це робиться цілком свідомо, з розрахунком на подальше відновлення нормального співробітництва з Росією після війни.

Берлін хоче, щоб незалежно від результату війни в Україні відносини ФРН і РФ не постраждали, тому навмисне поводиться дуже мляво і пасивно, розповів міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау в інтерв'ю польському порталу IPL.

"Масштаби і темпи підтримки України Німеччиною демонструють риси умисного зволікання" - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина та Греція передадуть Україні грецькі БМП – через чотири місяці після того, як пообіцяли

Міністр додав, що він не заздрить Німеччині в нинішній ситуації; зовнішня політика ФРН щодо Росії та країн Східної Європи зазнала нищівного фіаско. Причина, на думку Рау, полягає в тому, що Німеччина реалізує помилкову економічну модель, яка має наріжним каменем Російські дешеві енергоносії. Зараз Німеччина намагається всіма силами цей наріжний камінь хоч якось зберегти.

Рау додав, що Польща, на відміну від Німеччини, надійний союзник; Варшава максимально допомагає Україні, тоді як дії Німеччини в цьому напрямку залишають бажати кращого.

Тим часом уряд Німеччини вкотре відмовився передати танки Leopard 2 Україні. Нібито навчання українських військових поводженню з цими танками займе тривалий час.

Відомо також, що німецький виробник зброї Rheinmetall власними коштами повністю відновив 16 БМП Marder зі старих запасів. Він готовий передати ці БМП Україні, проте угоду всіма силами гальмує німецький уряд - з невідомої причини.

Президент Володимир Зеленський зазначив 16 вересня, що хотів би подолання Німеччиною німецьких "психологічних бар'єрів", які не дають Берліну постачати Україні танки та бронетехніку.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі звинуватили Німеччину в навмисному затягуванні з військовою допомогою Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути