Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2018 08:41

У МЗС пояснили, як стягнути з Росії компенсацію за анексію Криму

У МЗС пояснили, як стягнути з Росії компенсацію за анексію Криму
Москва не вважає себе стороною судового процесу в Міжнародному арбітражному суді в Гаазі у справі про компенсацію збитків українських інвесторів після анексії Криму Росією. Фото: REUTERS

Інвестори через суди держав-учасниць Нью-Йоркської конвенції про визнання і виконання іноземних арбітражних рішень можуть стягнути закордонне майно Росії як компенсацію збитків від анексії Криму.

Такий порядок пояснила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль у Facebook.

"Процесуальні норми більшості держав світу передбачають примусове виконання рішень. Тому за виконанням цього та подальших рішень інвестори звертатимуться до судових органів інших країн-учасниць конвенції. Порядок примусового виконання самий звичайний. Як і у випадку боргу між людьми або у стягненні аліментів, суб'єкти, які отримали право на компенсацію, звертатимуться до судів у державах, де є майно РФ, яке можна стягнути як компенсацію. У будь-якій країні, яка є стороною конвенції", - написала Зеркаль.

"Суб'єктам, які перемогли в цій справі, ще доведеться докласти зусилль, щоб отримати ці кошти. Але при наявності нормальної юридичної підтримки це цілком реальна справа", - резюмувала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компенсація за окупацію Криму становить трильйон доларів - експерт

Третейський суд у Гаазі постановив, що Росія має виплатити низці українських компаній збитки за анексію Криму. У цій справі йдеться про суму $159 млн. Позов проти Росії подавали 18 українських компаній, а також одна фізична особа.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС пояснили, як стягнути з Росії компенсацію за анексію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути