Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2011 20:10

У МЗС не помітили голодуючих українських журналістів під Європарламентом?
7

Фото: Фото: Віктор Гомоль

Четверо рівненських журналістів, які голодували на підтримку Юрія Луценка під будівлею Європарламенту в Страсбурзі повернулися додому. Їх акцію вітчизняне МЗС не помітило.

"Ми робили це у знак солідарності з Юрієм Луценком і з метою привернути увагу європейських політиків, громадськості до політичних переслідувань в Україні. Зібрали сотні підписів під зверненням до керівництва Європейського Союзу. Голодування завершилося, однак збір підписів триває. До акції активно долучилася українська діаспора в Парижі. Звернення передадуть у центральний офіс Європарламенту в Брюселі", - зазначив голова Рівненської незалежної медіа-профспілки, депутат обласної ради від "Батьківщини" Сергій Штурхецький.

Разом із рівненськими журналістами Іваном Чорнобаєм, Романом Жабчиком і Сергієм Матлахом 9 травня він приїхав у Страсбург.

Перед початком сесії Європарламенту вони оголосили акцію на підтримку Юрія Луценка. Перший день голодував тільки Сергій Штурхецький. Потім до нього долучилися решта хлопців.

"Ми були приголомшені, коли дізналися від журналістів з Києва, що українське МЗС поширило заяву про те, що в Страсбурзі під стінами Європарламенту немає ніяких голодуючих українських журналістів. Як так? Ми ж зустрічалися з десятками політиків, громадських діячів, європарламентарями, збирали підписи під зверненням щодо політичних переслідувань в Україні, роздавали листівки. Дивує й те, що ніхто з українських політиків, які, кажуть, тоді були в Європарламенті до нас так і не підійшов", - розповів Штурхецький.

За дні голодування він схуд на п'ять кілограмів. Жартує, що вибрали найдешевший спосіб протесту.

"Нам не потрібно було тратитися на їжу. Пили тільки воду. Їхали найдешевшим транспортом – автобусом. На жаль, не дозволили напнути під Європарламентом намети й довелося знімати номер в готелі. Голодування – найекономніший вид протесту", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС не помітили голодуючих українських журналістів під Європарламентом?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути