понеділок, 28 травня 2007 10:46

У Москві при спробі провести гей-парад заарештовані євродепутати (ФОТО)

Московська міліція затримала активістів за права гомосексуалістів, коли вони намагалися передати лист мерові міста Юрієві Лужкову з проханням зняти заборону на гей-парад.

Серед затриманих були німецький парламентарій Фолькер Бек, член європарламенту італієць Марко Капатто і британський активіст Пітер Тетчелл.

Вони були арештовані після зіткнення з їх лютими супротивниками, зокрема російськими націоналістами, молодими комуністами і ортодоксальними представниками православних організацій, які побили їх і закидали яйцями з криками "Москва - не Содом". Про затримання депутата Європарламенту Мазко Каппато повідомляється на офіційному інтернет-сайті депутата.

Крім іноземців, в Москві був арештований один з організаторів гей-параду, активіст правозахисної організації GayRussia Микола Алексєєв. Мазко Капатто побитили, а коли він звернувся по допомогу в міліцію, його заарештували.

Згыдно з інформацією організатора акції, всього затримали 40 людей, багатьох з яких вже звільнили, пише Newsru.
Зараз ви читаєте новину «У Москві при спробі провести гей-парад заарештовані євродепутати (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути