субота, 10 березня 2012 12:50

У Москві 10 тисяч людей сказали "ні" президентству Путіна
22

Фото: Фото: Reuters

Сьогодні, 10 березня, російська опозиція проводить п'ятий за останні три місяці санкціонований владою багатотисячний мітинг протесту проти порушень виборчого законодавства. Уряд Москви і заявники акції погодили проведення з 11:00 до 14:00 (за київським часом) мітингу на пішохідній і паркувальній зонах непарної сторони вулиці від Арбатского провулка до будинку N19 чисельністю до 50 000 осіб, повідомляє "Интерфакс".

"Найголовніше, що ми сказали на Пушкінській і повторимо тут: і ті, й інші вибори не були чесними і вільними", - відкрив мітинг опозиціонер Володимир Рижков.

Він вказав, що й до нині не вдалося домогтися від влади виконання вимоги мітингувальників, у тому числі й у тому, що стосується політв'язнів. А тому однією з перших тем стає тема засудження Олексія Козлова, якого можуть знову відправити в колонію.

"Нам часто дорікають - у нас немає ніякої програми, у нас немає ніяких ясних вимог. Це брехня. У нас є чіткі вимоги - політична реформа, створення незалежних судів, скасування цензури в ЗМІ, всенародні вибори губернаторів, в тому числі тут, в Москві , і нові дострокові вибори за новим законодавством в Державну думу і президента", - сказав Рижков.

Мітинг зібрав близько 10 тисяч людей, повідомляє столичний главк МВС РФ.

"На 12.00 (за київським часом - ред.) на Новому Арбаті зібралося близько 10 тисяч осіб, з яких 8 тис. знаходяться безпосередньо біля сцени, а близько 2 тисяч розосереджені по території, обгородженою поліцією для 50-тисячної акції, яка заявлялася. Спостерігається відтік людей з мітингу", - йдеться в повідомленні, передає "РИА Новости".

Прес-служба главку раніше спростувала заяви одного з організаторів мітингу - Сергія Удальцова - про те, що акція зібрала близько 30 тисяч чоловік. Організатори ж акції впевнені, що поліція занижує кількість учасників мітингу.

Один з опозиціонерів, виступаючи зі сцени, заявив: "Вони (поліція — ред.) сказали, що нас 5 тисяч, а нас в десятки разів більше. Ми вийдемо з мітингом до будівлі ГУВС, щоб вони нас порахували".

У свою чергу Рижков повідомив, що зараз на Новому Арбаті знаходиться не менше 25 тисяч чоловік. Він закликав присутніх взяти участь у зборі на мітингу коштів на адвокатів і ліки для політв'язнів.

Також сьогодні поліція припинила на Старому Арбаті несанкціоновану ходу націоналістів, повідомляє столичний главк МВС.

"Група громадян націоналістичних поглядів, які пішли з мітингу (опозиції на Новому Арбаті), зробила спробу проведення несанкціонованої ходи з використанням фаєрів на Старому Арбаті. Проте акція була оперативно припинена московською поліцією", - говориться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «У Москві 10 тисяч людей сказали "ні" президентству Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути