понеділок, 03 листопада 2008 16:04

У моряків на "Фаїні" закінчується їжа і питна вода

Посольство України у Кенії вжило необхідних заходів для доставки питної води і продуктів харчування членам екіпажу захопленого піратами судна "Фаїна".

Українське зовнішньополітичне відомство зазначає, що на "Фаїні" закінчуються запаси продовольства, питної води і пального. Екіпаж змушений дотримуватися суворих заходів економії пального, запускаючи дизель-генератор лише на 1-2 години на добу.

"За повідомленням посольства України у Республіці Кенія, дипкорпусом вжиті необхідні заходи для доставки питної води і продуктів харчування членам екіпажу захопленого піратами судна "Фаїна". Зараз диппредставництво чекає підтвердження доставки зазначеного вантажу на борт судна. Справа перебуває на особливому контролі у посольстві України у Кенії та у МЗС України", - йдеться у повідомленні МЗС.

У зв"язку з цим за дорученням МЗС посольство України у Кенії максимально активізувало роботу з усіма підключеними до врегулювання ситуації на судні сторонами для організації доставки необхідних запасів. Згідно з останньою інформацією посольства України у Найробі, стан здоров"я членів екіпажу задовільний, повідомляє "РІА Новини".

Судно "Фаїна", що перевозило 33 танки Т-72 та інше озброєння, захоплене піратами поблизу узбережжя Сомалі 25 вересня. У момент розбійного нападу на судні був екіпаж у складі громадянина Латвії, трьох росіян і 17 громадян України. Капітан судна - громадянин Росії Володимир Колобков - помер від серцевого нападу. Судно перебуває під наглядом кількох американських кораблів, завдання яких - не допустити вивантаження зброї на берег, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «У моряків на "Фаїні" закінчується їжа і питна вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути