середа, 02 вересня 2020 16:38

У Мінську обшукали ІТ-компанію - її керівник пропонував допомогу силовикам, які перейдуть на бік людей

У Мінську обшукали ІТ-компанію - її керівник пропонував допомогу силовикам, які перейдуть на бік людей
У будинках декількох працівників PandaDoc також провели обшуки. Фото: Тамара Колос, TUT.BY

В офіс IT-компанії PandaDoc у Мінську прийшли з обшуком від Департаменту фінансових розслідувань. Працівників компанії закрили в офісі, відібрали телефони і вимагали паролі від компʼютерів, погрожуючи вилучити техніку.

PandaDoc інкримінують ухилення від сплати податків, розповів глава компанії Микита Мікадо, передає TUT.BY.

"Я готовий підтвердити, що сьогодні вранці в наш мінський офіс PandaDoc прийшов Департамент з фінансових розслідувань (ДФР). Проводять обшук. Ми чесна IT-компанія, ніколи нічого не порушували, працювали в білу, як то кажуть. Все, що відбувається, є політичними репресіями", - сказав Мікадо, який зараз перебуває в США.

Раніше Мікадо відкрито висловлював думку про події в країні. Говорив, що в разі збереження нинішнього політичного режиму виведе бізнес за межі Білорусі. Він також пропонував варіанти допомоги силовикам, які захочуть звільнитися з системи правоохоронних органів та перейти на бік народу.

У будинках декількох працівників PandaDoc також провели обшуки. Затримано топменеджера компанії Віктора Кувшинова та директора мінського офісу Дмитра Рабцевича. У Кувшинова в липні був адміністративний арешт. ОМОН затримав його під час спроби подати скаргу в ЦВК на відмову в реєстрації кандидатом у президенти Віктора Бабарика. Зараз Кувшинов на зв'язок не виходить. Про місцезнаходження Кувшинова і Рабцевича нічого не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр Федоров кличе білоруських IT-шників в Україну

1 вересня в Мінську було затримано близько 70 студентів, які вийшли з протестами проти Олександра Лукашенка після заклику опозиції Білорусі до загальнонаціонального страйку.

Колони студентів з червоно-білими прапорами з ранку почали стікатися з різних кінців міста до центру Мінська.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську обшукали ІТ-компанію - її керівник пропонував допомогу силовикам, які перейдуть на бік людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути