Ексклюзиви
середа, 10 липня 2024 19:20

У Міноборони назвали 3 умови для контрнаступу

Для проведення успішних контрнаступальних дій Силам оборони потрібні три основні чинники: люди, зброя і рішення союзників на застосування цієї зброї. Про це пише у своєму блозі на "НВ" перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Автор: Із особистого архіву Івана Гаврилюка
  Перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк: «Ми ніколи не зможемо забити гол супернику, якщо нам забороняють бити м’яча на їхню половину поля»
Перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк: «Ми ніколи не зможемо забити гол супернику, якщо нам забороняють бити м’яча на їхню половину поля»

"Коротко про головне для фронту — люди, зброя та важливі рішення наших союзників, - пише Іван Гаврилюк".

Першу умову - люди - має виконати сама Україна. Маємо вирішити важливі завдання: підсилення особовим складом та озброєнням бойових бригад, формування нових бригад, створення резервів. Маємо виконувати конкретні завдання по мобілізації, навчанню, злагодженню.

"Ми не просимо солдатів інших армій воювати за нас, - пише перший заступник міністра оборони України.

Другий чинник – більше зброї за широкою номенклатурою. Враховуючи військові потужності росії, Україна не зможе виконати цього завдання без допомоги міжнародних партнерів.

"Нам потрібні ефективні інструменти - літаки, системи протиповітряної оборони, артилерійські снаряди, ракети великої дальності дії, - пояснює генерал-лейтенант. - Це необхідно, щоб руйнувати перевагу противника у повітрі, знижувати спроможності його підрозділів, ускладнювати ланцюги постачання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща заявила про повернення Холодної війни

Третій важливий фактор - дозвіл на застосування зброї по військових цілях на території противника. Виконання цієї умови залежить лише від волі міжнародних партнерів.

"Зняття обмежень на завдання ударів по військових цілях на території агресора західною зброєю має вирішальне значення у зниженні потенціалу армії РФ, - пояснює Іван Гаврилюк. - Зменшує їхню спроможність продовжувати війну. Ми ніколи не зможемо забити гол супернику, якщо нам забороняють бити м'яча на їхню половину поля".

Російська Федерація не має достатньої кількості військ і боєприпасів, щоб розпочати в Україні масштабний наступ.

Росія зазнає дуже великих втрат на полі бою, намагаючись утримати невеликі територіальні здобутки, заявив на брифінгу для журналістів перед відкриттям саміту Альянсу у вівторок високопоставлений посадовець НАТО.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони назвали 3 умови для контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути