Ексклюзиви
середа, 10 липня 2024 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща заявила про повернення Холодної війни

Польща заявила про повернення Холодної війни
Відповідь НАТО сьогодні має бути адекватною рівню загрози РФ. Фото: eastnews.ua

Холодна війна повертається. Причина цього - амбіції кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Захід не реагує належним чином на агресію Російської Федерації, заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю Politico.

"Ми повинні бути чесними і сказати собі, що обстановка Холодної війни повернулася. І це не через дії Сполучених Штатів, а через відродження імперських амбіцій Росії", - наголосив він.

Країни Європи, зокрема і Польща, давно попереджали про загрозу, яку представляє Росія.

"Хоча лідери країн регіону не вітали війну в Україні, але мірою раді, що Захід нарешті визнав ці попередження. Захід не відреагував належним чином, адже санкцій і різких заяв було недостатньо для стримування російського диктатора. Росія зміцнює і нарощує свою військову присутність у Калінінграді. Сьогодні це найсильніше мілітаризований шматок землі у світі. Росія також відкрито говорить про розміщення ядерної зброї в Білорусі. Ці дії являють собою нову загрозу для НАТО", - сказав Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Фінляндії: війну проти України можна завершити одним дзвінком

Саме тому відповідь НАТО сьогодні має бути адекватною рівню цієї загрози, вважає президент Польщі. Він також зауважив, що в Європі існує величезний дефіцит безпеки.

"Саме тому вкрай важливо, щоб НАТО послала світові два сигнали - сигнал про єдність Альянсу, а також послання, що НАТО сильне і бачить загрозу, яка виходить від РФ", - констатував польський лідер.

Присутність російських окупантів на території України означатиме замороження конфлікту. Президент Володимир Зеленський під час спілкування з американським журналістом в Інституті ім. Рейгана у Вашингтоні заявив, що це створюватиме ризики повторного вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «Польща заявила про повернення Холодної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути