Ексклюзиви
неділя, 10 березня 2024 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони Італії зробили заяву щодо розміщення військ НАТО в Україні

У Міноборони Італії зробили заяву щодо розміщення військ НАТО в Україні
Глава Міноборони Італії Гвідо Крозетто зробив заяву щодо розміщення військ НАТО в Україні. Фото: Getty Images

Італія виступає проти ідеї розміщення західних військ в Україні.

Там вважають, що такий крок "зітре шлях до дипломатії". Про це міністр оборони Італії Гвідо Крозетто сказав в інтерв'ю La Stampa.

"Франція і Польща можуть говорити від себе, а не від імені НАТО, яке від початку формально і добровільно залишалося поза війною в Україні. Ввести війська до Києва означає зробити крок до односторонньої ескалації, яка зітре шлях до дипломатії. Немає сенсу наводити такий аргумент зараз після двох років війни", - сказав міністр.

Глава Міноборони також заявив, що перетворення Росії на військову економіку робить її більш оснащеною та гнучкою, ніж НАТО у військовому виробництві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони стануть цілями для Путіна": глава МЗС Великої Британії виступив проти відправки військ в Україну

На думку Крозетто, Україна має рацію щодо того, що постачання зброї Заходу відбувається повільно.

"Захід виявив, що має набагато менші виробничі потужності, ніж Росія, і йому потрібен час, щоб змінити тенденцію. Що стосується боєприпасів, то за рік ми вийшли на рівень виробництва, який може допомогти Україні, але все одно нижчий за російський", - вважає він.

Італійський міністр заявив, що Захід повинен надати Україні всю можливу підтримку, але не виключати інший можливий спосіб вирішення конфлікту, "активізуючи дипломатичні канали з більшою силою та наполегливістю".

Франція створює альянс країн, відкритих для потенційної відправки західних військ в Україну, при цьому поглиблюючи суперечності з Німеччиною.

Зокрема, міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне під час зустрічі зі своїми балтійськими та українськими колегами у Литві підтримав ідею про те, що іноземні війська в Україні зможуть допомогти ЗСУ зокрема у такій сфері як розмінування.

При цьому міністр відзначив, що Україна наразі не просила західних партнерів відправити війська, однак просила надіслати боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони Італії зробили заяву щодо розміщення військ НАТО в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути