середа, 06 грудня 2023 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мінфіні США пояснили, чому фінансування України є критично важливим

У Мінфіні США пояснили, чому фінансування України є критично важливим
США будуть відповідальні за поразку України, якщо Конгрес не підтримає нову допомогу. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки будуть відповідальні за поразку України, якщо Конгрес не схвалить запит адміністрації президента Джо Байдена щодо допомоги Києву.

Про це заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен 5 грудня, пише Reuters. Вона пояснила, чому фінансування є критично важливим.

"Фінансування, зокрема, для підтримки загального державного бюджету України, є вкрай необхідним. Також воно є передумовою для продовження підтримки Києва з боку Міжнародного валютного фонду. Я говорила з членами Конгресу, з моїми колегами. Думаю, вони це розуміють. Це жахлива ситуація. Ми будемо відповідальними за поразку України, якщо нам не вдасться надати необхідне фінансування. Я включаю сюди пряму бюджетну підтримку, бо це вкрай важливо", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт дав невтішний прогноз щодо допомоги США Україні

Допомога Вашингтона Україні важлива і для союзників США в Європі. Вона супроводжується дуже суворим контролем, щоб запобігти будь-якому нецільовому використанню коштів, будь-якій корупції, заявила політикиня.

"В України просто закінчуються гроші. Вони витрачають більше, ніж кожну копійку, яку отримують у вигляді податкових надходжень, на зарплати військовим і оборону. У них не було б ні шкіл, ні лікарень, ані служб швидкого реагування, якби не гроші, які ми надсилаємо їм на підтримку. Державна бюджетна підтримка спрямовується через Світовий банк, який має сильний антикорупційний контроль, аби гарантувати, що гроші йдуть на цільове використання", - сказала Єллен.

Лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер призначив перше процедурне голосування щодо додаткового пакету допомоги на $106 млрд, запропонованого президентом Джо Байденом для України, Ізраїлю, країн Індо-Тихоокеанського регіону та для гуманітарних цілей в Газі. Голосування має відбутися цього тижня.

Конгрес сперечається через вимоги республіканців прив'язати допомогу Києву до перегляду імміграційної та прикордонної політики США. Республіканці заявляють, що не підтримають виділення допомоги Україні, якщо Білий дім не піде на вимоги щодо посилення безпеки кордону з Мексикою.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні США пояснили, чому фінансування України є критично важливим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути