вівторок, 05 грудня 2023 14:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт дав невтішний прогноз щодо допомоги США Україні

Експерт дав невтішний прогноз щодо допомоги США Україні
Треба усвідомлювати, що з кожним роком цієї війни кількість і якість допомоги буде не збільшуватися, а зменшуватися. Фото: pixabay.com

Із кожним роком кількість і якість допомоги Києву буде зменшуватися. Американці вже вступили в передвиборчий рік, тож політикум США спробує об'єднати український конфлікт із конфліктом на Близькому Сході. Останній набагато важливіший для американців з точки зору їхніх власних позицій.

Повномасштабна війна Росії з Україною відійде на другий план, вважає політичний експерт і журналіст Віталій Портников.

"Коли в Білому домі говорять, що немає якоїсь чарівної палички, за допомогою якої можна виділити гроші Україні, якщо не буде голосування в Конгресі - це об'єктивна реальність. Ми маємо усвідомити, що ті гроші, які Джо Байден запланував виділити нам в своїх пропозиціях, будуть виділені. Та це все одно буде менше грошей ніж ті, які були на початку цього року нам виділені. Це все одно менше грошей у бюджеті, менше військової допомоги", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога Україні опинилася під загрозою - демократи та республіканці у США не можуть домовитись

Якщо ці гроші не будуть виділені, або буде компроміс щодо меншої кількості допомоги, або взагалі не відбудеться голосування в Конгресі - виникте ще складніша ситуація.

"Краще не буде. Із кожним місяцем ситуація погіршуватися з точки зору західної допомоги, якщо говорити про американців, тому що ми вступили в передвиборчий рік. Якби ви були республіканськими конгресменами, то розуміли б, що для того, аби виграв республіканський кандидат, потрібно продемонструвати, що демократичний кандидат - слабак. А для цього потрібно завалювати всі його ініціативи і нагадувати, що гроші мають йти до США, а не кудись до України, де ті розкрадаються", - пояснив Портников.

Лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер призначив перше процедурне голосування щодо додаткового пакету допомоги на $106 млрд, запропонованого президентом Джо Байденом для України, Ізраїлю, країн Індо-Тихоокеанського регіону та для гуманітарних цілей в Газі. Голосування має відбутися цього тижня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт дав невтішний прогноз щодо допомоги США Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути