Ексклюзиви
середа, 18 січня 2012 16:11

У "Межигір'ї" з'явиться монастир Московського патріархату - ЗМІ

У "Межигір'ї" з'явиться монастир Московського патріархату - ЗМІ

На території резиденції "Межигір'я", в якій проживає Віктор Янукович, зареєстрована парафія Української Православної церкви (Московського патріархату) і розпочато процес створення монастиря, пише LB.ua.

"Вже є три послушника, які готуються до постригу", - розповів співрозмовник видання.

До 1935 року в урочищі Межигір'я існував Межигірський Спасо-Преображенський монастир - один з найдавніших на території Україні. За деякою інформацією, обитель була заснована грецькими ченцями, які прибули сюди разом з першим київським митрополитом Михайлом в 988 році. Вважається, що саме з Межигірського монастиря князь Андрій Боголюбський вивіз Володимирську ікону Богоматері, що стала однією з найшанованіших реліквій Російської православної Церкви.

У XVII столітті Межигірський монастир став релігійним центром Запорізького козацтва. Монастир мав статус ставропігії Константинопольського Патріарха. Універсалом гетьмана Богдана Хмельницького від 21 травня 1656 року монастирю було передано Вишгород і навколишні села з копальнями, садибами і угіддями.

Межигірський монастир був скасований в 1787 році, в 1894-1918 роках діяв як жіноча обитель. У 1933 році на території монастиря почалося будівництво заміської урядової резиденції, і в 1935 році обитель була остаточно зруйнована.

Зараз колишня територія монастиря належить резиденції "Межигір'я", де проживає Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «У "Межигір'ї" з'явиться монастир Московського патріархату - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути