вівторок, 16 січня 2024 19:44

У мережі з'явилося відео про корпоратив Bihus.Info і наркотики. Що відповіли журналісти

У мережі з'явилося відео про корпоратив Bihus.Info і наркотики. Що відповіли журналісти
Працівники, які вживали під час корпоративу наркотики, звільнені, сказав Денис Бігус. Фото: BIHUS.Info

У вівторок, 16 січня, на YouTube-каналі "Народна правда" з'явилось відео під заголовком "Зворотня сторона Bihus.Info: нюхнули "фєну", закинулись MDMA, курнули трави і погнали розслідувати".

Про це повідомили "Детектор медіа".

До відео ввійшли фрагменти телефонних розмов нібито деяких працівників Bihus.Info, які обговорюють можливість придбання наркотиків, а також момент власне їх вживання під час новорічного корпоративу у заміському комплексі.

Кадри вживання, ймовірно, були зняті на приховану камеру, пишуть "Детектор медіа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний "слуга" Арахамія катається на машинах підозрюваного у корупції бізнесмена

Засновник і керівник Bihus.Info Денис Бігус підтвердив, що на нещодавній новорічний корпоратив, який проводила редакція Bihus.Info, "декілька персонажів (дякувати Богу, не з журналістів), оператори, притягли трави і якоїсь ще х**ні".

Ті працівники, які вживали під час корпоративу наркотики, звільнені, сказав.

"Звісно, прослуховування і спостереження були незаконними, а цілі тих, хто записував, зрозумілі. Та це не є виправданням тому, що ми побачили на відео - а саме вживання заборонених речовин кількома нашими колегами", - сказав Бігус.

"У заголовку відео, яке поширюється, крім неприємної правди, є і маніпуляція. Йдеться про буцімто вживання саме журналістами. Це неправда і з самого відео це видно. Сьогодні усі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків. Про результати ми повідомимо глядачів у нашому телеграм-каналі. Приносимо щирі вибачення аудиторії", - звернувся керівник Bihus.Info.

"Ми ще остаточно не розібрались у відео, яке сьогодні злили у мережу, але за попередніми оцінками до нього ввійшли фрагменти телефонних розмов піврічної давнини. Тобто це не історія двох днів, велася тривала робота. У мене питання, наскільки раціонально спецслужби витратили свій ресурс. Я так розумію, що ідіотизм, у який втрапила наша редакція, є продовженням більш масштабного ідіотизму, який у владі розвивають щодо журналістів", - сказав Денис Бігус.

Він додав, що наразі редакція не ухвалила остаточного рішення, чи буде звертатись до поліції, але Бігус як керівник проєкту не відкидає такої можливості.

У коментарі Hromadske редактор Bihus.Info Максим Опанасенко сказав, що співробітників проєкту прослуховували, а також стежили за ними, щонайменше декілька місяців. Хто саме може стояти за цим, команда проєкту зараз зʼясовує.

"Ми бачимо і розуміємо, що прослуховування і стеження велося занадто довго - щонайменше декілька місяців. Станом на зараз ми не маємо доказів і не можемо сказати, що за цим стоїть, умовно кажучи, підпорядкована Офісу президента чи ще комусь людина", - сказав Опанасенко.

Bihus.Info - проєкт журналістських розслідувань, заснований у 2013 році.

За час його існування команда зробила сотні розслідувань, серед яких - серія матеріалів про корупційні схеми в оборонній сфері, до яких був причетний син ексзаступника голови РНБО Олега Гладковського Ігор; серія матеріалів про статки народного депутата Миколи Тищенка, який влаштовував івенти у власному ресторані "Велюр" під час карантину.

Також журналісти публікували так звані плівки Медведчука з аналізом зв'язків Віктора Медведчука з Петром Порошенком і Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «У мережі з'явилося відео про корпоратив Bihus.Info і наркотики. Що відповіли журналісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути