Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2023 21:58

Головний "слуга" Арахамія катається на машинах підозрюваного у корупції бізнесмена

Головний "слуга" Арахамія катається на машинах підозрюваного у корупції бізнесмена
Давид Арахамія потрапив у Верховну Раду за четвертим номером у списку партії "Слуга народу". Фото: sluga-narodu.com

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія після початку повномасштабної російської агресії щонайменше чотири рази використовував автомобілі одеського бізнесмена Бориса Кауфмана для перетину державного кордону.

Арахамія пояснив це давньою дружбою з родиною Кауфмана, якого підозрюють у справі щодо заволодіння майном комунального Одеського аеропорту та доходу, який той приніс - 2,5 млрд грн. Про це повідомили Bihus.Info.

У серпні минулого року Арахамія разом із дружиною виїздили з України до Молдови на чорному позашляховику Toyota, що оформлений на дружину Кауфмана.

Поверталися - на бусі Mercedes, який належить компанії, де Кауфман є співвласником. Йдеться, про великого дистриб'ютора тютюнових виробів - фірму "Тедіс Україна".

Цей же Mercedes Арахамія використовував ще два рази - у жовтні 2022-го та у серпні 2023-го, щоб повернутися в Україну з-за кордону.

У коментарі журналістам голова фракції "Слуга народу" підтвердив використання автомобілів Кауфмана. Пояснив це тим, що на своєму авто виїхати за кордон не може - через тоновані вікна.

"Я доїжджаю до Одеси, а потім питаю його: "Дай мені машину, щоб пересікти до Кишинева". Побутова ситуація абсолютно", - заявив Арахамія.

Борис Кауфман - фігурант кримінальних проваджень Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. У серпні він отримав підозру.

На запитання журналістів про відносини з Арахамією не відповів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція про скасування правок Лозового набрала голоси за годину

Голова фракції заявив, що знайомий із родиною Кауфманів більше 10-ти років. Востаннє, за словами Арахамії, вони бачились в Одесі на дні народженні бізнесмена у листопаді.

На запитання, чи не вбачає Арахамія конфлікт інтересів у дружбі з бізнесменом, який фігурує у кримінальних провадженнях, голова фракції заявив:

"Це ж НАБУ, наскільки я знаю, веде цю справу. Це незалежний орган. Я не думаю, що хтось в країні може сказати, що він має вплив на НАБУ".

"Якщо ви вважаєте, що в цьому є якась велика зрада, то давайте я не буду це робити. Я буду виїжджати, я буду когось іншого зі своїх друзів з Миколаєва просити", - сказав голова фракції "Слуга народу".

Це не вперше журналісти фіксують зв'язки Арахамії із бізнесменами, пише Bihus.Info.

Раніше Арахамія підтверджував, що привів в Офіс президента пов'язаного з олігархами Бориса Баума, якому у 2020-му "віддали курувати гральний бізнес".

За інформацією "Української правди", Арахамія літав на чартерах бізнесменів. Кілька разів під Офісом президента його забирав Mercedes бізнесмена Веміра Давітяна.

Арахамія зустрічався із підсанкційним олігархом Дмитром Фірташем у Відні. Ходив на зустріч до представника "Опозиційної платформи - За життя", нардепа Суто Мамояна, який влаштував неофіційний офіс у столичному ресторані.

Торік у грудні НАБУ затримало Кауфмана і колишнього народного депутата Олександра Боруховича (Грановського) за підозрою у створенні злочинної організації і підкупі чиновників.

Злочинна організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя Одеси, повідомили правоохоронці.

У вересні цього року Вищий антикорупційний суд призначив Кауфману арешт із альтернативою застави у 268,4 млн грн, хоча прокурор просив 992,4 млн.

Зараз ви читаєте новину «Головний "слуга" Арахамія катається на машинах підозрюваного у корупції бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути