середа, 18 листопада 2009 12:23

У Медведька вже завели справу по закупівлях медобладнання

У Медведька вже завели справу по закупівлях медобладнання
Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом недбалості при закупівлі медобладнання для потреб Міністерства охорони здоров"я у 2008 році.

Про це повідомила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова журналістам у середу в Києві.

"Учора була порушена кримінальна справа за фактом того, що в 2008 році Мінздоров"я були закуплені контейнери подвійні для крові за 5 млн грн, тоді як була альтернативна пропозиція за 1 млн", - пояснила вона.

За словами Корнякової, Генпрокуратура вивчає також закупівлю медобладнання для потреб протитуберкульозних диспансерів на загальну суму 3,9 млн грн, кошти за яке сплачені, а устаткування не встановлене через відсутність документації на нього.

Крім того, перевіряється закупівля Мінздоров"я препарату "Таміфлю".

Корнякова зазначила, що в ГПУ є підстави для порушення кримінальної справи за фактом раптового збільшення з 10 до 12 грн. ціни антигрипозного препарату, що виготовляється на Дарницькому фармацевтичному заводі.

"Цінова інспекція нараховує там штрафну санкцію в сумі 1 млн. грн.", - сказала заступник генпрокурора.

Як відомо, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко почала перевірку державних закупівель медичних препаратів і обладнання в 2007-2009 роках, для чого створила спеціальну міжвідомчу комісію.

Прем"єр доручила Мінздоров"я протягом місяця надати контролюючим органам повну інформацію про ціни, за якими з 1 січня 2007 здійснювалися закупівлі лікарських засобів і медичного обладнання.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, ЛІГА.

Зараз ви читаєте новину «У Медведька вже завели справу по закупівлях медобладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути