понеділок, 16 листопада 2009 10:10

Тимошенко почала шукати "стрілочників"

Тимошенко почала шукати "стрілочників"

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні створить спеціальну міжвідомчу комісію, яка буде розслідувати, як проводились закупівлі за державний кошт ліків і медичного обладнання у 2007-2009 рр. Про це вона повідомила сьогодні під час брифінгу.

За словами глави уряду, до цієї комісії увійдуть представники кожної парламентської фракції, Генеральної прокуратури України, Державної податкової адміністрації України, Контрольно-ревізійного управління, уповноважений у боротьбі з корупцією. Очолить комісію особисто прем"єр-міністр.

За словами Тимошенко, така комісію уже сьогодні розпочне свою роботу. Глава уряду наголосила, що зокрема апарати штучної вентиляції легень зараз закуповуються приблизно за 110 тис. грн, а у 2007 р. - за понад 300 тис. грн.

"Як тільки буде встановлено хоч один факт, що купують медичне обладнання і лікарські засоби за такими відкатами і незрозумілими націнками, а не за ціною виробника, я буду особисто ініціювати порушення кримінальних справ, найжорсткіше розслідування і відповідати ці люди будуть у повній мірі за чинними законами України. Мене насторожує сьогодні, що покриваються всі махінації з лікарськими засобами, в т. ч., які закуповуються оптом, які виробляються в Україні", - наголосила Тимошенко.

Також вона нагадала, що Президент України Віктор Ющенко наклав вето на закон, який обмежує рентабельність для виробників та дистриб"юторів лікарських засобів.

"У мене просто виникла така підозра, що в країні працює таке потужне угруповання, яке за рахунок Міністерства охорони здоров"я, за рахунок людей створює собі мільярдні статки", - наголосила Тимошенко. Вона зазначила, що не може робити жодних висновків, поки комісія не завершить свою роботу. Зараз прем"єр лише порівнює ціни, за якими відбуваються закупівлі медичних засобів, коли вона особисто проводить переговори, з тими цінами, за якими закуповувались медикаменти у попередні роки, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко почала шукати "стрілочників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути