пʼятниця, 23 серпня 2013 17:41

У "медведчукових логовах" після саміту у Вільнюсі не має бути святкових фуршетів - Брюховецький

У "медведчукових логовах" після саміту у Вільнюсі не має бути святкових фуршетів - Брюховецький
В'ячеслав Брюховецький. Фото: nks-ua.blogspot.com

Якщо Угода про асоціацію зірветься — в очах народу винними будуть всі політики, незалежно від партійної приналежності.

Про це під час круглого столу у Києві сказав громадський діяч, науковець В'ячеслав Брюховецький.

Він переконаний, що в успішності вільнюського саміту, на якому має бути підписано Угоду про асоціацію, багато чого залежить "не стільки від народу України, який бажає цього, як від вищого українського політикуму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На круглий стіл прийшли опозиціонери зі своїми болячками — експерт

"Незалежно від політичної приналежності, у разі зриву Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, винними будуть всі — і ті, хто підтримає підписання цієї угоди, і ті, хто виступає проти. Не треба думати, що інвективи в бік опонентів допоможуть нам зберегти своє обличчя. В очах народу будемо винні всі без винятку", - переконаний він.

Брюховецький додав: "І це так само, як не треба думати, що в разі підписання Угоди, хтось зможе приватизувати перемогу, і сказати, що тільки через те, що ми підтримали — вона підписана. Це підтримка всього народу. Справа політикуму — зробити так, щоби після саміту у Вільнюсі не було святкових фуршетів у "ведмежих", або "медведчукових" логовах, які, звичайно, мріють про зовсім інше".

Він зауважив, що до листопада політики повинні досягти виконання взятих на себе зобов'язань перед Євросоюзом. Заради цього, на думку громадського діяча, всі політичні сили мають відкинути свої партійні інтереси і не вдаватися до скандалів і провокацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновників, які виступають проти євроінтеграції треба звільнити - Геращенко

"Партійні інтереси, скандальні провокаційні теми, бійки — повинні на цей час принаймні відійти у небуття. Треба відмовитися на цей час від блокування парламенту як елементу політичної боротьби. Ми всі повинні усвідомити: тільки зараз ми це можемо зробити. Ми повинні, і можемо, показати, що ми — сучасна, цивілізована європейська нація, що ми здатні до консолідації в історичний момент. Навіть "митна війна" Росії проти України, показує нам, що далі так не може бути", - підкреслив Брюховецький.

Зараз ви читаєте новину «У "медведчукових логовах" після саміту у Вільнюсі не має бути святкових фуршетів - Брюховецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути