пʼятниця, 23 серпня 2013 15:56

На круглий стіл прийшли опозиціонери зі своїми болячками — експерт

На круглий стіл прийшли опозиціонери зі своїми болячками — експерт
Володимир Цибулько. Фото: 2000.net.ua

У організаторів круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього" не вистачило авторитету для того, аби це засідання було повноцінним.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Це була спроба реалізувати ідею Юлії Тимошенко, а не власний сценарій. Якби був обраний другий варіант, вдалося б зібрати більш широкий справжній національний стіл. Серед потенційних учасників виникла недовіра до заходу через підозру у грі за вказівкою Тимошенко. Прикро, що організатори використали авторитет Брюховецького", - зауважив він.

"Окрім влади, не було Кличка, Тягнибока. Це теж показник. Отакий плювок в душу організаторам круглого столу. Склалося враження, що останні боялися появи справжніх вуличних лідерів. Тому все пішло не по схемі", -  зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі мають повірити, що Україна готова для асоціації з ЄС - литовський дипломат

За словами експерта, організація круглого столу повинна супроводжуватися присутністю міжнародних рефері.

"Без їхньої присутності захід був містечковий. Хоча є сенс проводити такі засідання. Головне, які питання будуть виноситися. Тут ми побачили, що прийшли опозиційні політики зі своїми болячками і почали розповідати, що їх персонально мучить. Склалося враження, що вони просто хочуть підвищити вагу у власних партійних структурах або зіграти на інтерес в рамках внутрівидової боротьби. Було продемонстровано, якою буде модель поведінки на президентських виборах", - наголосив Цибулько.

Нагадаємо, сьогодні розпочався національний круглий стіл "Порозуміння заради Європейського майбутнього". На ньому обговорюватимуть спільні позиції політичних партій щодо плану дій реалізації європейського курсу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко каже, що Кремль триматиме облогу України до 2017 року

Сюди запрошено президента України Віктора Януковича, премєр-міністра Миколу Азарова, та голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Жоден із них на зустріч не з'явився.

Нагадаємо, 27 червня про потребу організувати круглий стіл задля виконання вимог списку Фюле сказала увязнена екс-премєрка Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «На круглий стіл прийшли опозиціонери зі своїми болячками — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути