субота, 06 серпня 2011 14:43

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Львові створили КОД: "Повертається Брежнівсько-Андроповський режим"

У Львові створили КОД: "Повертається Брежнівсько-Андроповський режим"

Учора ввечері після арешту Юлії Тимошенко лідери місцевих політичних сил у Львові почали зідзвонюватися та через дві години створили Комітет опору диктатурі (КОД).

До складу Комітету увійшли представники громадських організацій та політичних партій: "Зарваницька ініціатива", "Відсіч", "Громадянська позиція", НРУ, "Наша Україна", "Фронт змін", "Пора", КУН. Перше засідання відбулося сьогодні об 11.00.

"Перше, що ми зробили, роздали по Львову 15 тисяч листівок із зверненням Арсенія Яценюка, - розповів співзасновник КОДу, банкір, голова Львівської організації "Фронту змін" Степан Кубів. - Друге - у вівторок буде офіційне звернення обласної ради. Третє - ми пропонуємо позачергово зібратися і міській раді. Не дивлячись на те, що "Фронт Змін" і "УДАР" тут у меншості, нас мають підтримати "свободівці". Адже сьогодні йдеться про майбутнє наших дітей і внуків. Повертається Брежнівсько-Андроповський режим. Тут вже не йдеться про долю 1-2-х людей. Де сьогодні активісти "Тризуба", Податкового Майдану? Учорашній арешт став піком диктатури".

Учасники КОДу сподіваються, що з суботи до них почнуть приєднуватися інші сили. Комітет постановив найперше інформувати мешканців регіону про актуальну політичну ситуацію в країні та про акції протесту, які будуть відбуватися проти запровадження в Україні диктатури. Робота КОДу триватиме у безперервному режимі, організація має намір підтримувати зв'язок із подібними групами в регіонах країни.

"Батьківщина" не увійшла до складу Комітету, проте КОД підтримує із БЮТом зв'язок.

"Я би радив Роману Ілику (голова Львівської обласної організації ВО "Батьківщина", - ред.) не відмежовуватися, - продовжує Кубів. - На мою думку, навіть Верховна Рада має зібратися позачергово. Думаю, акції протесту відбуватимуться і за кордоном. Учора дивився іноземні канали, арешт був першою новиною у європейських і американських службах новин. Влада розраховувала, що опору не буде, бо зараз усі у відпустках. Вона показує силу і безкарність".

Зараз ви читаєте новину «У Львові створили КОД: "Повертається Брежнівсько-Андроповський режим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути