Ексклюзиви
субота, 23 листопада 2013 09:33

У Львові не змогли виконати рішення суду і знести "євронамети"

У Львові не змогли виконати рішення суду і знести "євронамети"

Сьогодні у Львові близько шостої ранку представники виконавчої служби повеселили студентів. Вночі суд задовольнив позов ЛОДА про часткову заборону вуличних акцій – студенти мали демонтувати "євронамет". Але позивачі наплутали з адресами.

За повідомленням IA ZIK, відділ охорони культурної спадщини і культурних цінностей Львівської обласної держадміністрації (очолює Андрій Левик) звернувся у Львівський окружний адміністративний суд з позовом. У ньому йшлося про обмеження права на мирні зібрання громадян у центральній частині міста. Це обмеження передбачало заборону встановлення "наметів, кіосків, навісів та інших малих архітектурних форм" у центрі. Вулиці співпали із тими, де студенти проводили свої акції за євроінтеграцію: пр-т Свободи, 1, вулиця Винниченка, 18, вулиця Університетська,1 та площа Ринок,1.

Офіційна причина позову – захист культурної спадщини від потенційних ушкоджень. Розгляд справи розпочався о 21:00. Приблизно о третій ночі суд виніс рішення – заборонити встановлення малих архітектурних форм з 6:00 23 листопада до 29 листопада за вказаними адресами. Головувала суддя Олена Крутько.

Але коли судові виконавці прийшли до пам'ятника Шевченку, де львівські студенти розклали "євронамет", то виявилося, що заборона саме цього місця не стосується. Адже за адресою пр-т Свободи, 1 знаходиться музей сала та кілька магазинів, а навпроти – скульптура Богородиці. Молодь вибухнула реготом. Представники виконавчої служби виглядали розгублено. Жодних дій щодо учасників акції чи того ж таки намету не застосовували.

Водночас, активісти львівського євромайдану повідомляють, що у будь-якому разі намет не може завдати збитків культурній спадщині міста, адже його кріпили до дерев'яних решіток, які просто поклали на плитку.

Нагадаємо, у Львові біля пам'ятника Тарасові Шевченку, у центрі міста, близько сьомої вечора розпочався багатотисячний мітинг протесту проти зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Головні учасники мітингу - студенти львівських вузів, яких згодом підтримали політики і відомі львів'яни.

З шостої до дев'ятої вечора натовп мітингувальників збільшився із двох до майже десяти тисяч. Окрім молоді, було багато старших людей, а усі автомобілі, що проїжджали мимо, сигналили на знак підтримки.

Зараз ви читаєте новину «У Львові не змогли виконати рішення суду і знести "євронамети"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути