пʼятниця, 11 лютого 2011 12:39

У Луцьку податківці обшукали офіс партії Балоги

У Луцьку податківці обшукали офіс партії Балоги

Учора в Луцьку в приміщенні по вул. Ковельській, 2 податкова міліція провела обшук в офісі обласної організації політичної партії "Єдиний центр", яку на Волині очолює колишній губернатор Володимир Бондар.

Його, а також ще 30 співробітників інших організацій, які орендують на одному поверсі з ним офіси, правоохоронці утримували протягом 5 годин, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Хвиля обшуків та політичних переслідувань триває. На Волині відбулося безпідставне блокування роботи близько десяти різних організацій озброєним загоном податкової міліції. Виникає питання що це - чи це безглузда ініціатива тупих місцевих чиновників, чи це черговий крок по згортанню громадських і політичних свобод, порушення конституційних прав громадян?!" - написав на своїй сторінці у Facebook голова волинського ЄЦу Володимир Бондар.

О 10 годині податківці в масках і зі зброєю в руках заблокували цілий поверх і зачинилися з середини. Забрали в працівників офісів мобільні телефони.

Владислав Стемковський, керівник сусідньої на поверсі з офісом ЄЦ громадської організації "Центр муніципальних реформ "Луцьк 1432" не зміг потрапити в приміщення. Він намагався з'ясувати, що відбувається, а коли йому нічого не пояснили й жодних документів ніхто не показав, викликав міліцію.

"Я вважаю, що це абсолютний безпрєдєл. Дії податківців нічим не відрізнялися від бандитських. Працівники офісів були налякані. Вони не знали, що відбувається. А в нас ще тиждень тому банда в масках пограбувала Приватбанк", - розповів Стемковський.

Тільки після трьох годин спілкування із заступником начальника міської міліції податківці показали документи. Як з'ясувалося, вони мали постанову щодо обшуку сусіднього підприємства "Мега-Транс-Авто". Його офіс знаходиться на цьому ж поверсі, але в іншому його крилі.

Податківці вилучили з офісу громадської організації "Центр муніципальних реформ "Луцьк 1432" системний блок комп'ютера, флешку керівника організації Владислава Стемковського, а також різноманітні документи. Жодних актів вилучення документів не склали.

"Влада в такий спосіб уже відпрацьовує схеми усунення політичних конкурентів на парламентських виборах. Випадковістю чи помилкою не назвеш, що податківці маючи дозвіл на обшук офісу приватної фірми потрапили до політичних і громадських організацій. Вони діяли грубо й брутально. Не реагували навіть на законні вимоги міліції, яка прибула з'ясувати, що відбувається", - обурився Стемковський.

Він готує звернення з цього приводу до генерального прокурора та президента.

Слід відзначити, що Володимир Бондар, голова обласної організації ЄЦ, очолював за президента Віктора Ющенка Волинську облдержадміністрацію та був народним депутатом. Торік балотувався на міського голову Луцька й перед виборами, маючи високу підтримку, несподівано зняв свою кандидатуру з перегонів. Владислав Стемковський за попереднього голови Луцька був його заступником. Відомий активною громадською та проєвропейською діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку податківці обшукали офіс партії Балоги ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути