неділя, 13 квітня 2008 11:18

У Луценка на одне завдання стане більше

Постійний представник Президента України в Криму Леонід Жунько просить главу держави Віктора Ющенка доручити міністру внутрішніх справ Юрію Луценку і тимчасово виконуючому обов`язки голови СБУ Валентину Наливайченку взяти під особистий контроль розслідування актів вандалізму на мусульманських кладовищах на території кримського півострова.

Про це сказано у зверненні Жунька до Президента.

Постпред Президента також звертається до прокурора Криму Володимира Бойка, правоохоронних і силових органів півострова знайти і притягнути до відповідальності винних у скоєнні актів вандалізму. "Вони повинні понести заслужене покарання", - наголошують у Представництві.

"Виправдати і пробачити такі варварські діяння не можна, адже у всіх народів, незалежно яку віру вони сповідають, руйнування могил – це наруга над святинями, над тим, чим дорожить кожна релігійно-культурна людина", - відзначають у Представництві глави держави в Криму.

В ніч з 9 на 10 лютого на мусульманському кладовищі в кримському смт. Нижньогірський вандали розбили майже всі надгробки – більш як 200. За даним фактом було порушено кримінальну справу, злочинців поки що не знайдено.

У квітні в Сімферополі і Білогірську виявлено образливі щодо кримських татар написи.

У ніч з 10 на 11 квітня на мусульманському кладовищі в селищі Чистеньке в передмісті Сімферополя невідомі осквернили 39 надгробків. На огорожі кладовища було зроблено образливий щодо кримських татар напис, намальовано шибеницю і перекреслений національний символ кримськотатарського народу - тамгу. Біля огорожі кладовища невідомі залишили 4 християнські вінки. Правоохоронці проводять розслідування.

Виконуючий обов`язки начальника Головного управління МВС України в Криму Микола Іллічов після акту вандалізму на мусульманському цвинтарі в передмісті Сімферополя віддав наказ взяти під охорону всі мусульманські кладовища на території кримського півострова, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка на одне завдання стане більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути