Ексклюзиви
середа, 23 липня 2008 13:56

У Луценка кажуть, що ПР стала "дахом" для Кернеса

Громадянський рух "Народна самооборона" заявляє, що вимоги Партії регіонів про відставку Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ є незаконними.

Як ідеться у заяві "Народної самооборони", діяльність міністра внутрішніх справ України, лідера Громадянського руху "Народна самооборона" Луценка щодо наведення порядку в державі і притягнення до відповідальності хабарників, корупціонерів та інших порушників закону, незважаючи на їх чини та ранги, "ніколи не викликала захоплення у Партії регіонів та її нинішніх тимчасових політичних союзників у Секретаріаті Президента. Адже згадана політична сила давно перетворилася на своєрідний "дах" для тих високопосадовців, які своє відверте нехтування законом звикли видавати за опозиційні політичні переконання".

"Однак членам "Народної самооборони", - йдеться у заяві, - й на думку не спадало, що в своєму гарячкуватому запалі, ображена цілком законним (згідно з нормами чинного Цивільно-процесуального кодексу) примусовим приводом на допит її представника, секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса у справі про наркотрафік, Партія регіонів вдасться до цинічних образ керівника МВС. Адже ще 1 липня 2008 року у присутності свідків Кернесу було вручено повістку про виклик на допит та попереджено про примусовий привід у разі неявки до слідчого МВС без поважної причини. На жаль, громадянин Кернес відверто знехтував законними вимогами слідчого, через що до нього були застосовані передбачені законом санкції".

У "Народній самообороні" вважають, що "зухвалість, з якою Партія регіонів почала апелювати до прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко, вимагаючи подання на звільнення міністра внутрішніх справ, служить зайвим підтвердженням того, що окремі представники цієї політичної сили ніколи не товаришували з законом".

"Народна самооборона" закликає прем"єр-міністра Тимошенко і далі послідовно дотримуватися лінії уряду, спрямованої на викорінення корупції у суспільстві, і не йти на поступки тим силам, які прагнуть повернути в Україні часи вседозволеності, безвідповідальності та безкарності.

Партія регіонів вимагає від прем"єр-міністра Тимошенко негайно зробити подання на звільнення міністра внутрішніх справ Луценка "у зв"язку з брутальним порушенням ним законів, Конституції України і прав людини під час затримання виконувача обов"язків Харківського міського голови Кернеса". Крім того, Партія регіонів вимагає від Генеральної прокуратури негайного порушення кримінальної справи проти Луценка.

22 липня в Харкові працівники міліції затримали Кернеса. Мета затримання, за даними міліції, - виконання постанови слідчого у справі про замах на навмисне вбивство, яке перебуває у провадженні Головного слідчого управління МВС України, про примусовий привід Кернеса до слідчого як свідка у згаданій справі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка кажуть, що ПР стала "дахом" для Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути