пʼятниця, 01 жовтня 2010 18:40

У Лавриновича готують новий закон про Кабмін

У Лавриновича готують новий закон про Кабмін

У зв"язку з необхідністю виконання рішення Конституційного Суду у справі щодо відповідності Конституції України Закону України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року N2222 (справа про додержання процедури внесення змін до Конституції України), Міністерство юстиції України розробляє нову редакцію законопроекту про Кабінет Міністрів України.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив Міністр юстиції України Олександр Лавринович.

Сьогодні Міністерство юстиції подасть законопроект на розгляд Кабінету Міністрів України.

Міністр юстиції нагадав, що рішенням Конституційного суду у справі про додержання процедури внесення змін до Конституції України на органи державної влади покладається обов"язок щодо невідкладного приведення нормативно-правових актів у відповідність до Конституції України від 28 червня 1996 року в редакції, що існувала до внесення до неї змін законом N2222.

Таким чином, за словами Міністра юстиції, нова редакція закону "Про Кабінет Міністрів України" буде узгоджена з Конституцією України від 28 червня 1996 року.

Міністр юстиції також наголосив, що всі закони України, чинні на сьогоднішній день, залишаються чинними до внесення в них змін.

Як відомо, 1 жовтня 2010 року Конституційний Суд України визнав таким, що не відповідає Конституції України Закон "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року N2222-IV у зв"язку з порушенням процедури його розгляду та прийняття.

Згідно з рішенням КС, відповідний закон N2222 втрачає чинність з дня ухвалення Конституційним Судом цього рішення.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Лавриновича готують новий закон про Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути