Ексклюзиви
вівторок, 05 вересня 2023 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У Латвії сказали, що гальмує доставку допомоги Україні

У Латвії сказали, що гальмує доставку допомоги Україні
Латвія є одним з найактивніших союзників України. Фото: pixabay.com

Причиною затримки поставок Києву вантажів із допомогою є недосконала транспортна інфраструктура між Латвією та Україною.

Йеться не лише про дорожні мережі, але й про залізниці, порти та аеропорти, заявив міністр сполучення Латвії Яніс Вітенбергс, передає Delfi.

"Фінансування з європейських фондів недостатньо. Ми домовляємося про спільну позицію з країнами-однодумцями з нашого регіону та ЄС, щоб отримати додаткові кошти для проєктів та інвестицій", – сказав він.

Очільник Мінсполучення Латвії під час спілкування з міністрами країн-членів Євросоюзу за круглим столом відзначив важливість інвестицій у транспортну інфраструктуру в регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США арештували понад $1 млрд російських активів

Вітенбергс також зазначив, що наразі вже було проведено значну роботу щодо покращення інфраструктури єдиної європейської транспортної мережі.

Латвія є одним із найактивніших союзників України від початку повномасштабної війни з РФ. Вона надає Києву військову та політичну допомогу.

У Латвії використовуватимуть історичну назву російського Калінінграда – Караляучі або німецьку версію – Кенігсберг.

Раніше комісія зі стандартизації географічних назв у Польщі перейменувала Калінінград і Калінінградську область РФ. Для міста рекомендували уживати польську назву Крулевець, а для області ‒ Крулевецька. Те саме згодом зробила і Литва.

Агресивна позиція Російської Федерації становить пряму загрозу для всього євроатлантичного регіону. Попри значні втрати Росії в Україні буде помилкою вважати, що РФ ослаблена війною і не здатна на нові "сюрпризи", заявила очільниця міноборони Латвії.

Зараз ви читаєте новину «У Латвії сказали, що гальмує доставку допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути