Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2009 09:17

У Кузьміна забрали справу Лозінського

У Кузьміна забрали справу Лозінського

Генеральний прокурор Олександр Медведько 1 липня підписав наказ про перерозподіл обов"язків між своїми заступниками: він усунув від керівництва слідством своїх заступників - Рената Кузьміна і Миколу Голомшу, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Як пише видання, тепер займатися слідчим напрямом в Генпрокуратурі, зокрема розслідуванням найбільш резонансних кримінальних справ, буде заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

У ГПУ, згідно з наказом генпрокурора, буде проведена реорганізація: два слідчі управління, діяльністю яких займалися різні заступники генпрокурора, будуть об"єднані. Таким чином, слідчий напрям в ГПУ повністю переходить під нагляд одного заступника генпрокурора - Віталія Щоткіна.

"Слідством я займаюся поки умовно, - заявив Щоткін, - оскільки справи мені ще не передали. Поки є тільки наказ Генерального прокурора про перерозподіл обов"язків".

За інформацією видання, тепер Голомша займатиметься діяльністю Головного управління військових прокуратур, а Кузьмін - Головного управління з нагляду над дотриманням законів на транспорті і підприємствах оборонної промисловості.

У свою чергу, співбесідник "Сегодня" з приводу усунення Кузьміна від слідства саркастично відзначив: "Кузьміна відсунули до рибок-метеликів".

Проте, пише видання, перед усуненням Кузьмін встиг зробити важливий хід в розслідуванні справи загиблого Валерія Олійника - завізував подання до парламенту про позбавлення депутата від БЮТ Віктора Лозінського недоторканності, яке Генпрокурор Олександр Медведько офіційно відправив до Ради.

Нагадаємо, 1 липня Генеральний прокурор Олександр Медведько направив у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і взяття під варту народного депутата України Віктора Лозінського.

1 липня Генпрокуратура порушила справу проти депутата від БЮТ Віктора Лозінського. Справа порушена за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.121 КК України - "Умисне тяжке тілесне ушкодження, здійснене способом, який має характер особливої муки, або здійснена групою осіб, а також з метою залякування постраждалого або інших осіб, або здійснене на замовлення, або що спричинило смерть постраждалого, - карається позбавленням волі на термін від 7 до 10 років".

Віталій Щоткін - радник юстиції другого класу. З 1976 по 1995 роки працював в прокуратурах Донецька і області, зокрема, на керівних посадах. У 1996 році був переведений в апарат Генпрокуратури.

З 1996 по 1998 роки і з листопада 2005-го по квітень 2007 року - заступник генпрокурора. Потім його посада була скорочена за наказом тодішнього генпрокурора Святослава Пискуна.

Проте Щоткін оскаржив своє скорочення і в жовтні 2007 року Генпрокурор Олександр Медведько підписав наказ про призначення Віталія Щоткіна заступником генпрокурора. Наказ підписаний у виконання рішення Печерського райсуду Києва, прийнятого за позовом Щоткіна, що оскаржив своє звільнення.

У Генпрокуратурі Віталій Щоткін мав намір займатися питаннями, пов"язаними із здійсненням нагляду над діяльністю військової прокуратури. Раніше він займався переважно слідчим напрямом (яким займалися Ренат Кузьмін і Микола Голомша), а також відповідав за організацію нагляду над дотриманням законів з боку органів слідства і дізнання.

Кримінальною справою про розслідування загибелі Валерія Олійника займався заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін. Він виїжджав в Голованівський район Кіровоградщини на місце інциденту за участю Лозінського.

За матеріалами: proUA
Зараз ви читаєте новину «У Кузьміна забрали справу Лозінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути