субота, 01 вересня 2012 12:30

"У країні править кримінал і правоохоронна система з криміналом заодно" — Гриценко

"У країні править кримінал і правоохоронна система з криміналом заодно" — Гриценко
Анатолій Гриценко вважає, що найбільші випробовування для опозиції почнуться в парламенті. Фото: timeua.info

Найбільші іспити для опозиції почнуться в парламенті. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів кандидат у народні депутати від Об'єднаної опозиції "Батьківщина", нардеп-"нунсівець" Анатолій Гриценко.

"Кожного депутата ламатимуть, щоб Янукович отримав 300 голосів для зміни Конституції під своє вічне правління. Лякатимуть кримінальними справами. Хто не витримує тиску, той має скласти депутатські повноваження добровільно, на його місце прийде інший член команди. Це зафіксовано в нашій присязі. Маємо вистояти", - сказав він.

За його словами, він хотів би бачити більше яскравих особистостей у їхньому списку.

"Чому список кандидатів від опозиції міг бути сильніший, переконливіший і яскравіший, але не став такий? Через страх. Ми пропонували приєднатися багатьом — відомим ученим, освітянам, медикам, провідним фахівцям у різних галузях, які обіймають серйозні посади, мають знання й досвід, яких знають і шанують десятки й сотні тисяч людей. Яким й агітувати за себе не треба — люди їх і так обрали б. Але як тільки ректор, головний лікар чи директор НДІ заявить про опозиційність, він одразу втратить посаду і справу, якою живе. Та ще й отримає купу кримінальних справ навздогін. Ми ж не в Чехії живемо і не в Литві. А в країні, якою править кримінал і правоохоронна система з криміналом заодно. Знаєте, коли списки опозиції стануть набагато яскравішими? Перше: коли опозиція нинішня допоможе народу здолати отой страх. Друге: коли народ повірить у себе, вийде із "хати скраю" і підтримає опозицію 28 жовтня. Щоб врешті-решт ми збудували державу, у якій влада боїться народу, а не навпаки", - додав Гриценко.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"У країні править кримінал і правоохоронна система з криміналом заодно" — Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути