середа, 12 вересня 2012 12:38

У Кличка є багато прохідних кандидатів там, де їх не має Об'єднана опозиція — Фесенко

У Кличка є багато прохідних кандидатів там, де їх не має Об'єднана опозиція — Фесенко
Володимир Фесенко радить опозиції домовлятись з Кличком. Фото: obozrevatel.com

Політолог Володимир Фесенко вважає, що партії Віталія Кличка та Об'єднаній опозиції дійсно треба узгодити мажоритарних кандидатів. Питання в тому, які погляди на цей процес мають обидві сторони.

Про це експерт розповів к коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович — тренер, що грає, а Азаров — молодший спаринг-партнер, - експерт

"Домовлятися треба. Тому пропозиція Кличка є доречною з точки зору спільних кандидатів від опозиції. Визначати спільних кандидатів треба не лише по окремих регіонах, а по всій Україні. Опозиція сподівається, що в Києві в неї буде більше прохідних кандидатів, ніж у Кличка. Але у Кличка серйозно працюють свої кандидати-мажоритарники. Наскільки я знаю, особисто від людей, які там висуваються, партія їм допомагає. Об'єднана опозиція чомусь цього не робить. І це зменшує шанси багатьох їх кандидатів", - пояснив політолог.

Процес висунення єдиних кандидатів є важливим питанням для всієї опозиції.

"Кличко пропонує визначити єдиних кандидатів по всій країні. Це доречно. Але думаю, що тільки в УДАРу є достатньо потужні кандидатури по різних округах, наприклад, на Півдні. У опозиції конкурентноздатних кандидатів нема. Тут питання грошей на дослідження. Це можна визначити. Але підхід має бути такий, що це робити не тільки по Київській області", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада скористалася порядністю опозиції - "УДАР"

На питання про те, чому Об'єднана опозиція "Батьківщина" поки що реагує на пропозицію Кличка тільки словами, Фесенко зазначив: "Тут спрацьовує інтерес особистісний. Люди домовлялися з очільниками опозиції, що вони йдуть як єдині кандидати від опозиції. Цей чинник дуже сильний. Я не виключаю, що в обмін на голосування за них, як кандидата від Об'єднаної опозиції, вони дали трошки грошей на виборчу кампанію. Фінансовий чинник теж є каменем спотикання".

Проте, Фесенко додав, що політикам потрібно шукати "формулу визначення спільних кандидатів", бо це питання присутності опозиції у наступній Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «У Кличка є багато прохідних кандидатів там, де їх не має Об'єднана опозиція — Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути